Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Carol pracuje jako ošetřovatelka v pečovatelském ústavu a ubíjí ji nuda v práci i v manželství s Waynem. Jednoho dne ale do ústavu přivezou záhadného pacienta - je to postarší sympaťák Henry a Carol zanedlouho zjistí, že nový pacient skrývá nějaké tajemství. To vyprovokuje její zvědavost s časem se oba spřátelí. Vyjde ale najevo, že Henry je zkušený zloděj, který se do ústavu dostal proto, aby se vyhnul vězení. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah a ten v Carol probudí odvahu a schopnosti, o kterých sama nevěděla. S těmito novými zlodějskými ambicemi Carol přesvědčí Henryho, aby spolu udělali jeho poslední akci. Henry ji a Wayna začne učit a tato zvláštní trojice začne připravovat rafinovanou a nebezpečnou akci. Na jejím konci na ně čeká pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ani po infarktu člověka ženský nenechaj na pokoji !!" ;) Velmi slušný a vtipný film, mezi jehož hlavní přednosti patří vůbec ne špatné dialogy, příjemná hudba Marka Ishama, opravdu svěží tempo podpořené umírněnou stopáží a především výborné herecké obsazení v čele s triem Paul Newman, Linda Fiorentino a Dermot Mulroney, přičemž oba páni patří mezi mé nejoblíbenější herce, což však nemůžu říct o Lindě Fiorentino, která mě vždy spíš rozčilovala a nejinak tomu bylo zprvu i tentokrát, protože i její postava znuděné americké nanynky bůhvíodkud se především v prvních minutách chovala tak nesmyslně a hloupě, že by jí jeden nejradši vlepil pár facek.. Postupně si mě však ošetřovatelka Carol i její představitelka získaly na svoji stranu, že jsem jí prostě musel držet palce, a nakonec i tu Lindu Fiorentino zřejmě vezmu na milost, byť ani zde nepředvádí bůhvíjaký herecký koncert, nicméně si tak alespoň můžete užít skvělého Paula Newmana, jemuž tu pózu muže, který se vší silou vzpírá svému věku, prostě musíte uvěřit, film však jako celek už tak věrohodný není.. Především scény, při nichž je upoutaný na invalidní vozík a hraje dementního chromajzla po mrtvici, patří k tomu nejlepšímu, co snímek režiséra s podivným příjmením nabízí.. Když si uvědomíme, jak svěže a mile Balík peněz mezi všemi těmi překombinovanými rádoby inteligentními snímky podobného ražení z poslední doby působí, zamrzí zejména fakt, že se tvůrci prostě nedokázali rozhodnout mezi komedií a dramatem, a tak to finální rozuzlení vyznívá naprosto do prázdna.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice inspirativní vyprávění. O jedné nespokojené mladé dámě, která trpěla utkvělou představou, že jí život protéká mezi prsty - a tak se rozhodla ten vpravdě neutěšený stav bez zbytečných okolků změnit ... o jednom skrz naskrz spořádaném mladíkovi, který se ze všech sil snažil její výstřelky tolerovat ... o jednom postarším chlápkovi s neobyčejně zajímavou minulostí, kterému budete nepokrytě fandit, ať udělá cokoli - neboť patří k těm opravdovým mužům, které v ideálním případě potkáte jedinkrát za život a ve všech ostatních případech je ani nezahlédnete ... a o jedné důmyslné loupeži, která (ač by neměla) probouzí jenom samé pozitivní myšlenky. Myslím, že je nejvyšší čas, abych taky něco zásadního provedla se svým životem. Asi bych měla jít a něco vyloupit ... jenomže nemám odvahu ani dostatek kreativity - a především postrádám toho správného parťáka. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: E. Max Frye, Topper Lilien, Carroll Cartwright .. Slabší a jen lehce zábavný snímek natočený asi jen tak pro radost protagonistů. Bez Paul Newman by to nestálo vůbec za nic, přesto žádný zázračný výkon nepředvádí - zvláště první třetinu filmu:) Kdežto Linda Fiorentino je výborná a dohromady tvoří celkem sehraný pár. Bez zmíněné dvojíce bych nejspíš snímek v opravdu nočních hodinách do konce neviděl. Konec je ovšem velmi slabý a klasicky šťastně vypointovaný aneb pokud neumřely, žijí dodnes.. 50%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavny herec Paul Newman hra lupica, ktory predstiera chorobu, aby sa vyhol base. Tak sa dostal do isteho ustavu, kde pracuje mlada atraktivna vysetrovatelka Linda Fiorentino, a zacne sa odohravat klasicky pribeh. Aj ked osobne Newmana nejako extra nemusim, uznavam, ze hrat rozhodne vedel. Meno rezisera Kanievska mi nic nehovori. Ale aj tak slusny priemer : 62 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film. CHvíli jsem si říkal "ty vole to je komedie?" nebo "Ty vole to je krimi?". Tenhle film si hraje na dva žánry a bohužel ani jeden pořádně nedržel po hromadě. Film je průměrný ve všech strnankách, herci (kromě jako vždy vynikajícího Newmana), příběh, scénář. A jediné co film vytahuje je vynikající hudba. Film nedoporučuji ale jako jednorázová zábava postačí dokonale. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama