Reklama

Reklama

Les Vacances de l'amour

(seriál)
Francie, 1996, 160x52 min

Hrají:

Gregori Baquet, Patrick Puydebat, Isabelle Bouysse, Hélène Rolles, Rochelle Redfield, Mike Marshall, Serge Gisquière, Claude Sese, Hervé Jouval (více)

Obsahy(1)

Z pařížských interiérů se přesouváme na blíže nespecifikovaný ostrov v Karibiku, kam odletěla na prázdniny parta přátel z předešlých seriálů Helena a její chlapci a Rozmary lásky. Znovu se tedy setkáváme s Mikulášem, Lolou, Benediktou, Josém, Natálií, Olivierem a dalšími známými tvářemi a prožíváme spolu s nimi nové příběhy plné lásky, vášně a napětí. Brzy se přesvědčíme, že i prosluněné pláže a azurově modré moře skrývají mnohá nebezpečí a nejednou našim hrdinům půjde doslova o život. (Kri-kri)

(více)

Recenze (1)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování z tetralogie o Mikulášovi, Lole, Josém, Benediktě, Heleně a jejich partě už zdaleka není tak dobré, jako předchozí dva seriály Helena a její chlapci a Rozmary lásky. Nejen že se naprosto změnilo prostředí, ale především žánr. O situační komedii tu už rozhodně nemůže být ani řeč. Děj jednotlivých epizod je pojat v poněkud vážnějším, často až detektivním či dokonce akčním stylu, zejm. 3. řada, což mi k tomuto seriálu vůbec nesedí. Pouze občasné výstřelky Loly nebo Josého dodávají seriálu alespoň minimum humoru. Na "Prázdninách lásky" bych viděl jen několik málo pozitiv, jako např. nečekaný návrat Mikuláše (1. díl), Johany (23. díl), Heleny (90. díl) a v závěru seriálu dokonce i Kristiána (149. díl). Seriál tedy skončí téměř idylicky, tři hlavní páry (Helena + Mikuláš, Johana + Kristián a Benedikta + José) se dají opět dohromady, pouze Lola zůstane sama, třebaže dlouho v jejím srdci figuroval Stéphane. Absence Les Vacances de l´amour na českých obrazovkách mi zas až tak nechybí, i když je fakt, že prvních 36 dílů, v nich se ještě vyskytují Olivier s Natálií a v začátcích i Linda s Manuelou, bych s CZ dabingem docela uvítal. Pozdější díly z 3. řady (epizody 37-89) se tvůrcům už nepovedly (a nebo mně se tento žánr prostě nezamlouval). Ve 4. řadě sice přibylo mnoho nových postav, ale žánrově se seriál vrátil do klidnějších kolejí s notnou dávkou romantiky. Epizody s Heleninou amnézií dokonce působí jako typická telenovela, čímž přispěl i výskyt dvou intrikánek - Eve Watson a Audrey McAllister, proti nimž i Natálie byla učiněná světice. S ohledem na návaznost předchozích seriálů, návratu některých klíčových postav, docela povedeným prvním dvěma řadám a také kvůli zidealizovanému zakončení seriálu je mé hodnocení slabě nadprůměrné. 3* a 65%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama