Odvrácená strana Slunce
Drama / Romantický
USA / Kanada / Fed. rep. Jugoslávie, 1988, 101 min
Bozidar 'Bota' NikolicHrají:
Brad Pitt, Milena Dravić, Boro Begovic, Sonja Savic, Jelena ZigonObsah
Americký mladík Rick (Brad Pitt) tráví společně s otcem a nemocnou matkou čas v cizí zemi, přičemž Rickův život spočívá v nečinném pozorování života kolem z "temnoty". Jeho vzácná choroba mu totiž nedovoluje vyjít na světlo, protože kontakt s ním by mu do několika dní přivodil bolestivou smrt. Lékaři i léčitelé si nevědí rady a léta ubíhají... A tak když Rick narazí na chytrou americkou dívku, rozhodne se vyměnit budoucí roky možného přežívání za krátký čas skutečného života. (HOODY)
Toto je natočené v 1997? skôr by som povedal že koncom 80.rokov, strašne nudný film. Brad Pitt tam vypadá ako 20ročný. /20%/(17.12.2009)
NinadeL
Vidět to, když mi bylo 12, byla bych mimo, ale tehdy jsem to propásla... Takže nic.(14.6.2010)
bassator
30%(30.4.2009)
Webb
Škoda, že se tohoto filmu nechytil lepší režisér a scénárista, mohlo to dopadnout daleko líp. Takto je to pouze nudné a zdlouhavé. Herci by celkem šli a námět dobrý, krásná operní hudba, to však ani zdaleka nestačí.(11.10.2008)
lilina133
Čo spraví s dobrým námetom zlý scenárista??...tak tento film je toho dokonalým prototypom...výborne vybraní herci, Brad Pitt v mladšom a svetlejšom vydaní, krásna priam až strhujúca hudba a napriek tomu sa jedná o mdlý film, ktorý z vás napriek celkom slušnému potenciálu nevyžmýka ani jednu slzičku, aj keď treba uznať, že nápad s náhrdelníkom v závere filmu je vskutku zaujímavý a podľa mňa jediný, čo stojí scenáristicky skutočne za to, avšak to nestačí...chcelo by to nejakú novšiu, lepšie spracovanú verziu:)(23.8.2009)
Markussis
Velmi zajímavý námět je asi největším plusem filmu. Ovšem mizerné zpracování odhaluje jeho skutečný účel a sice propagaci amerického úsměvu mladého Brada Pitta na balkáně. Film je jako celek dnes již opravdu slabý a působí neuvěřitelně naivně, prvoplánově. Přesto objektivně vzato je film stále ještě dobrý průměr a jako oddychový je dostačující i pro současného diváka.(8.2.2012)
RomanHyde
Námět je sice hezký, herci se snaží... ale to zpracování.. Finální výsledek ve vás zanechá schizofrenní pocity a dojem že film točil režísér telenovel, který si odskočil ke dramatu, a přibral sebou i scénaristu.. Ve finále tak nejlepším zážitkem z filmu je hudba, která ovšem není původní, nýbrž klasická.(3.10.2008)
Yvan
dosť slušná nuda!!!(21.6.2009)
Dárius
Nudné,zdlouhavé,Brad Pitt se sem nehodí-kolegové co blbnete?Je snad v zadání filmu napsáno akční?Vžil se někdo z vás do hlavní postavy?Pochopil někdo z Vás koho Brad Pitt ve filmu hraje?Co ta poenta-ta nevyléčitelná smrtelná kožní nemoc-nic?Tady se nejedná o scifi.A co romantika-ze strachu aby o ni nepřišel se i bojí přiznat co má za nemoc.Poprvé mu někdo byl ochotný opětovat jeho city,a on aby ji neudělal neštastnou na celý život-radši prchá.Kašlu na Vaše hodnocení i na Vaše neobjektivní komentáře.Já dávám 4*.(25.8.2009)
Hopkins
Film zase tak nejhorší nebyl ale dodnes nedokážu pochopit ja se Pitt k takovému pro mě bečku nechal propujčit. ovšem kokatelné to bylo ... 3 hvězdičky za Pitta jinak jak už tu někdo psal kdyby to chytl do pařátů někdo jiný mohl z toho být dobrej film.(14.2.2009)
Forsyte
Vytvorený bol prvýkrát v roku 1988. V roku 1997 bol upravený pre opätovné vydanie pre popularitu Brada Pitta.(11.1.2010)
Cassovian
Tá hlavná idea filmu nie je zlá, horšie je to už so všetkým ostatným. Hereckými výkonmi počnúc, a slabou réžiou končiac. Nemuselo to dopadnúť tak zle, len nechápem kde sa stala chyba..... slabé, slabé, slabé.(11.3.2011)