Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o velké lásce, k jejímuž naplnění je zapotřebí překonat mnoho nástrah a překážek, vychází z motivů klasického odkazu našich znamenitých sběratelů a vypravěčů příběhů. Vesnický chasník Libor se zamiluje do dívky, náležející do jiného světa a přes obavy své matky a přes skutečné úklady dívčiny vládkyně si ruku své vyvolené dobude. Cesta, kterou Libor musí za svou milovanou vykonat, je trnitá. Ale, cožpak je v životě něco zadarmo? Režisérka Vlasta Janečková obsadila do hlavních rolí Libora a Čekanky Romana Vojtka a Jitku Schneiderovou. Podstatná část natáčení probíhala ve skanzenu na Veselém kopci u Hlinska a ve vápencových skalách Moravského krasu. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Njn, česká studiová pohádka, od toho se nedá čekat nic světoborného. Jak píší ostatní - brutální přehrávání (skřítek zahraje smutného prostě tak, že ostentativně sklopí hlavu a odejde), dost nelogičností (spoilery: paní pošle krkavce do útoku, přitom má moc zaútočit sama; Libor vyrve mříže, Čekanka stříhá cop místo šatů) a zbytečně natahovaná závěrečná veselice. Chudák předabovaný skřítek si může podat ruce s předabovaným Trávníčkem v Popelce. Holt za strašně málo peněz je málo muziky, proto nedávám odpad. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem měla tuhle pohádku opravdu ráda, bohužel nyní musím superlativy zbrzdit. Obsazení slibuje hodně, ale velice mě iritoval dabing trpaslíka a hloupost hlavní hrdinky (kupříkladu ustřihnutí copu, když měla na sobě zástěru, halenku..). Také se mi nějak nechtělo věřit tomu, že mladík na minutku zahlédne krásnou dívku, a je z toho láska až za hrob. Když ale odpočíváte po výborném nedělním obědě, není "Zakletý vrch" špatná volba. ()

Reklama

Moly odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupost, kterou už nikdy nechci vidět. Scénář je skrz naskrz nedomyšlený, inteligenci i nejmenšího (a nejtupějšího) dítěte urážející. Schneiderová je studená a strojená, Vojtek nepříjemný, stejně jako "krkavec". Vilma Cibulková se aspoň snaží - ale cožpak je to platno, když jí tvůrci "pohádky" vkládají do úst takové žvásty a ona má pohrozit copaté (později polocopaté(!)) Schneiderové. Odpad. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Exteriérová pohádka v lesích a u skal s protivně ďábelskou Vilmou Cibulkovou a sytým barevným obrazem, ve kterém Schneiderová i Vojtek vyniknou. Škoda jen, že při navazování provazu Jitka neodhodila více oblečení a místo ustřihnutého copu si neroztrhala vlastní oblečení. Ale i tak to byla sice průměrná, ale rozhodně povedená pohádka určená spíše dospělejším divákům než malým dětem. Hudba: Otakar Olšaník ()

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Víte, já mám pohádky rád. Pokud mám čas, vždycky na nějakou kouknu. Nechápu tedy, jak tato parodie na pohádku mohla vzniknout. Proč Vlasta Janečková celkem zběhlá v řežii pohádek tohle provedla ? To opravdu nevím… Další věc, viděl jsem hodně pohádek a pokaždé to bylo tak, že chudý či bohatý, pasáček či princ zachránil svou milou ze spáru nějaké příšery, čarodějnice, kletby, ale tady ne. Hlavní postavy se potkají, pohlédnou si do očí a hned vědí, že bude svatba a že budou mít kupu dětí. Nevím jak ostatní, ale já to takhle v reálném životě nevidím a tím spíš, že je to určené pro děti, bych to tam takhle nedával. Moc čarodějnice je opravdu ostudná, hodí na hrdinu pár kamínků ze skály, pak možná trochu větru a blesků, ale to je vše! Všechno to zavšuje trpaslík měnící se v krkavce s tím nejnevěrohodnějším trikem, jakým jsem kdy viděl, rádoby tajemné kouzelné zrcadlo, které pořád jen kecá o Síle lásky a hostinský, který nostalgicky jako vypravěč říká, že zázraky se dějí. Takhle se prostě pohádky nedělají... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama