foto

Roman Vojtek

  • nar. 14.4.1972 (45 let)
    Vsetín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento rodák z Valašska se narodil v roce 1972 ve Vsetíně. Od malička ho bavilo zpívání. Vystudoval SOU (obor mechanik- seřizovač obráběcích strojů a linek). Pak několik měsíců pracoval na soustruhu. Byl také ve Španělsku, kde si přivydělával na tabákových polích.

Pak se rozhodl, že vystuduje muzikálové herectví. Přihlásil se na JAMU v Brně a na první pokus byl přijat. Už během studia účinkoval v Městském divadle Brno, kde později získal stálé angažmá. Hrál v muzikálech a činoherních představeních. Např. v Bastardovi, Radúze, Divotvorném hrnci, Mahuleně a West Side Story, za který byl v roce 1996 nominován na Cenu Thálie.

K vidění byl také v několika muzikálech v Praze. Např. v Pomádě, Monte Cristu, Vlasech, Noci na Karlštejně, Jacku Rozparovačovi aj. Další nominaci na Cenu Thálie získal za roli v muzikálu Producenti v roce 2006. Jelikož je Roman hodně podnikavý, tak se stal i spolumajitelem dabingového studia v Brně a provozovatele divadelního G-studia.

Dokonce natočil i dvě sólová alba s názvem Život je muzikál a To nevěděl bych rád. První zkušennosti za kamerou získal v pohádkách. Např. JAK PŘIŠLI KOVÁŘI K MĚCHU, PEKELNÁ MATURITA, ZAKLETÝ VRCH, O BOJÁCNÉM FLORIÁNKOVI aj. Dále se objevil ve snímku SVATBA NA BITEVNÍM POLI, kde ztvárnil dvojroli. V posledních letech moderuje různé společenské akce. Např. Česká miss, Atlet roku aj.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

Filmy

2016 Decibely lásky
Muzikál aneb Cesty ke štěstí
Taxi 121
2012 Dvanáct měsíčků (TV film)
Líbáš jako ďábel
2010 Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Líbáš jako Bůh
Peklo s princeznou
Zrcadlo (TV film)
2008 Devatenáct klavírů (TV film)
Svatba na bitevním poli
2007 O uloupené divožence (TV film)
2003 Pekelná maturita (TV film)
2002 Babylon (divadelní záznam)
O princezně se zlatým lukem (TV film)
1999 Dvojrole
O bojácném Floriánkovi (TV film)
Zakletý vrch (TV film)
1998 Jak přišli kováři k měchu (TV film)
1996 Alžběta Anglická (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Nic než pravda (S02E10)
2016 Rapl (TV seriál)
Oheň (S01E06)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Spolek (E26)
další epizody (28)
2013 Vyprávěj (TV seriál)
Něco končí, jiné začíná (S05E22)
Dobrý skutek (S05E21)
Tsunami (S05E20)
další epizody (23)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Civilka (S04E15)
The Rolling Stones (S04E14)
Sbohem, babičko (S04E13)
další epizody (27)
2011 Vyprávěj (TV seriál)
Chmelová brigáda (S03E14)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
další epizody (14)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
Charta 77 (S02E15)
Vánoce (S02E14)
další epizody (24)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Bonboniéra (S01E18)
Silvestr (S01E17)
Vánoce (S01E16)
další epizody (18)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)

Dokumentární

2017 Hej mistře basů (koncert)
2009 Film o seriálu: Vyprávěj (TV film)
2008 13. komnata Romana Vojtka (TV film)

TV pořady

2017 57. Zlín Film Festival (TV pořad) - mod.
2016 Hvězdná párty (TV pořad)
Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Galashow s latinou 2015 (TV pořad)
2014 Galashow s latinou 2014 (TV pořad)
Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
Královny popu - Pocta legendám (TV pořad)
Večer plný hvězd (TV pořad)
Vladimír Menšík: Humor je vážná věc (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
2013 Galashow s latinou V (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Nejlepší scénka (TV pořad)
Nejlepší Večerníček (TV pořad)
Pomozte dětem 2013 (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Tak neváhej a toč - ještě jednou speciál! (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
Zpívá celá rodina 2013 (TV pořad)
2012 Silvestr jak Hron (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Galashow s latinou IV (TV pořad)
Kolo plné hvězd (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
2010 Galashow s latinou III (TV pořad)
Silvestr až do dna aneb s Čmaňou půlnoc nepropásnete (TV pořad)
2009 Devatero řemesel (TV pořad)
Galashow s latinou II (TV pořad)
Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
Ukaž se!!! (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Experiment (TV pořad)
Galashow s latinou (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Ceny Thálie 2006 (TV pořad)
U muziky na silvestra (TV pořad)
2006 Atlet roku 2006 (TV pořad)
Maxi Clever (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Neuvěřitelný svět rekordů a kuriozit (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Tenkrát na východě (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Legendy televizní zábavy (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
2002 Jsou hvězdy, které nehasnou (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Televizní noviny (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace