Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V bitvě poldů s bandity stojím vždy na straně zákona, ale v tomhle snímku se to ode mne evidentně neočekává. Takže i já jsem fandil frajeřícímu Banditovi se svůdnou Žabkou, ale přesto musím uznat, že největším bourákem ve snímku byl šerif Buford T. Justice, který Banditu s našlapaným Pontiacem Firebird Trans Am hravě stíhá s čímsi pováleným, obouchaným a bez střechy, přičemž si ani nesundá z hlavy klobouk. Tento veterán navíc disponuje takovým charisma, že si před ním nadělají do kalhot porušovatelé i ochránci zákona a jen milovník adrenalinu Bandita se s ním dokáže pobavit. A já se bavil s nimi, protože tento snímek je sice celkem o ničem, ale sedmdesátkově zábavný je opravdu hodně. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vtipná kamiónová roadmovie komédia. Cholerický šerif versus pohodový Bandita, ktorý s kamošom prevážajú kamión plný alkoholu sú zárukou pohodovej americkej zábavy. Bláznivé naháňačky, divoké úniky a slovné prestrelky. Je jasné že Banditovi hrá všetko do kariet a pomáha im polovica USA, kým policajti sú úplní mantáci. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Needham natocil dalsiu nudnu americku komediu, ktora nema dohromady cim zaujat. Americky zmysel pre humor je na mile vzdialeny tomu europskemu a na tomto filme to krasne vidiet. Zasmiat sa nie je comu, pribeh je umelina az strach, rezia je priemerna, Burt Reynolds /, Deliverance, Nemy Film/ to nedokaze zachranit. A navyse z tejto umeliny vznikla dokonca trilogia - tomu teda nechapem. Na dvojku ani na trojku sa v dohladnom case nechystam a Needham by si mna ako divaka tymto filmom urcite neziskal. 50 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na 4*, ale z nostalgie mírně nadhodnotím. Jsou tam drobné nedotaženosti a zhruba po hodině to ztratí dech, také konec jsem čekal bombastičtější. Ale celkově je to neskutečně, ale neskutečně pohodový film. Skvělé hlášky, bonmoty, a mezi Reynoldsem a Sally Field to fakt jiskří a jejich slovní výměny jsou skvěle vymyšlené i podané. Poldové jsou tady za blbce (a komu by to vadilo?) a když si vezmu ty nápady, kterak se auta mohou honit a co je na silnici a dálnici může potkat, říkám si, že by mnozí tvůrci akčních filmů odtud mohli brát mustr. Příjemně pohladilo po duši i po letech a příjemně naladilo. A myslím, že tvůrcům o nic jiného ani nešlo a povedlo se jim to skvěle. Btw, motorkáře taky moc nemusím. ;-)  EDIT 2/2024: Viděno znovu a bavilo stále pořád stejně. A ty hlášky, ty hlášky! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Jezdim z místa na místo a dělam co mi jde nejlíp. A co to je? Frajeřina" Naprostá šílenost (v tom dobrém - lehce nadprůměrném smyslu) napěchovaná vtipem (skvělý dabing), honičkami, bouračkami a frajersky frajerským Reynoldsem s tradičním knírkem, "zvonáčema" a červenou cowboy košili s rozhalenkou.-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Ronnie Gay, Lamar Jackson a Quinnon Sheffield hrali dôstojníkov štátnej polície v Georgii. V období natáčania nimi naozaj boli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama