Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nerozumím bojovému umění a není to ani můj šálek kávy, proto můžu vycházet jen ze svého laického pohledu a z dojmu, který ve srovnání například v Tygrem a drakem nebo Hrdinou na mě tenhle film neudělal. Stále se mluví o "poslání", ale já stejně postrádám hlubší smysl a to jak akcí, které se staly, tak i těch, které se nestaly. Asi v tom moc hledám logiku a znalci jistě namítnou, že srovnávám nesrovnatelné, ale spolehnu-li se jen na svůj pocit, kromě těch poetických a silných okamžiků výrazných především díky děvence v hlavní roli, mě tenhle film nenadchl zdaleka tolik, co výše citované filmy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

45 kilová sexy čajočka vypráši stovku chlapov a nezlízne pri tom ani škrabanec. To už je čo povedať. Mám rád prehnané akčné scény, no musia oslniť. V tomto prípade to nefunguje. Film je veľmi zlý. Slabý, detinský, amatérsky. Samurajským sekaniciam robí skôr hanbu. A tá takmer dva aj pol hodinová minutáž, je pri takomto nevýraznom snímku naozaj vražedná. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

pěkná komixová řezničina, ve které se pro změnu katanou ohání culíkatá holčina. A že se je setsakra po čem ohánět! Rozmanité záporácké charaktery stojí za to - opičí ninja a hlavně romantik v bílém, který mi trošíčku připomínal mého oblíbence Kakiharu a který u sebe neustále nosil růži a svůj neodmyslitelný bělostný meč. Závěrečný souboj mezi stovkou pobitých nepřátel taky nemá obdoby, prostě stylová samurajská podívaná. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Bavilo by vás dívat se 123 minut na krásnou japonskou herečku (Aya Ueto), kterak si to ve vizuálně opulentní adaptaci comicsu o neohrožené vražedkyni rozdává v neskutečných řezanicích (na závěr sama proti 200) s bandami nemilosrdných válečníků? Pak je Azumi přesně pro vás! Na britském vydání DVD se navíc ve vyčerpávajících dokumentech dozvíte všechno, co jste o natáčení chtěli vědět… ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ano, ta scéna na konci, kdy si to Azumi rozdá s tím dlouhovlasým týpkem v bílém je opravdu dobrá - podle mě to nejlepší na celém filmu. No, ale jinak? Takový nic moc film s přepálenou stopáží a spoustou starých známých, které jsem opravdu viděla ráda pohromadě (jen jim to moc dlouho nevydrželo, na film jsem se chtěla kouknout kvůli tomu, že uvidím Hirokiho a Shuna pohromadě a ono vlastně prd). Taková Jae mi tam přišla jako uměla nastrčená figurka, která měla za úkol pozdržez výpravu našich zabijáků (vlastně pozdržet ty dva), ale já pro ni měla jen tuhle větu: "Jsi hodná, tak už táhni." Pokud máte rádi ohánění se mečem, tak je to film, který by vás mohl bavit. Pokud to rádi nemáte, ani hektolitry krve, tak to ani nepouštějte, protože o mnoho víc vám to nenabídne. A všimněte si, Azumi za celý film nebyla zraněna, tomu dávám plusové body :-) To je další věc, která se mi líbila. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama