Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jejím hrdinou je "středně vysoký" úředník Martin Harvey. Říci, že se ve své práci zmítá v moři problémů by bylo víc než výstižné a tak, když se dozví, že jeho strýc zemřel a odkázal mu pohádkovou jachtu, bez váhání hodí všechny trable přes palubu. S vidinou exotických přístavů a dobrodružství v ráji karibských ostrovů, sebere Martin rodinu a vyrazí za lepším životem. Jejich sen však tvrdě narazí na nepříliš radostnou realitu, že jejich pohádková jachta je malá, sotva plovoucí ratejna, která potřebuje opravit úplně všechno, na co se zděšený Martin podívá. A pak se na scéně objeví on, kapitána Ron, a Martinova touha po dobrodružství může být naplněna víc než si kdy představoval (dokonce nechybí ani piráti). Kapitán Ron, jakási urousaná variace současného Ahaba s napohled pochybnými námořními dovednostmi, bere do rukou kormidlo chátrající jachty, osudů rodiny Harveyovy i příběhu samotného a vyplouvá podle námořních map tradičních amerických komedií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Kurtem Russellem. Jeho postava kapitána Rona, který má vše na háku, je opravdu výborná! Pobaví ale celý film, naší rodinně tahle komedie zvedala náladu ve zlatých dobách VHeSek. Nakoukali jsme ji doma snad stokrát. ''Dejte pozor šéfe, v lesích jsou Gorily. Ge - Go...obrovský rozdíl děti, obrovský rozdíl!'' ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell v roku 1981 zažiaril v akčnej sci-fi Johna Carpentera s názvom Escape from New York. V tejto svojej slávnej roli mal cez oko pásku a nejakým nedopatrením si túto pásku rozhodol nasadiť o 11 rokov neskôr v tejto trápnej komédii. Keď som ju videl znovu po mnohých rokoch tak som si len hovoril že Snake Plissken si asi odskočil na dovolenku v Karibiku a chýbajú tu akčné scény. Zato trápnych gagov je tu požehnane. Nie je o čo stáť. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je asi skutočne krásny príklad, ako má vyzerať priemerná snímka. Ako dobrodružný film 100%, ako komédia 0%. Herecké výkony celkom dobré a to aj v prípadne mladých detí, scenár a dialógy ale mizerné. Kurt Russell vytiahol túto snímku oveľa vyššie než by si zaslúžila. Ako "pirát" vyzerá skutočne dobre a charizmaticky, avšak chová sa ako idiot. Až vám začne liezť na nervy. No dočkáme sa tu aj nejakej tej akcie, čo bolo pre mňa to najväčšie prekvapenie na taký amatérsky a béčkový počin. Skutočne to nebude len nudná plavba na vlnách oceánu. Ja by som navrhoval (a pochybujem že so mnou budú mnohí súhlasiť), že by radšej mohol vzniknúť v dnešnej dobe nejaký remake napríklad s Chrisom Hemsworthom, plný akcie a výbuchov a mohli by sme na túto snímku v pokoji zabudnúť. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veskrze nenáročná komedie, která si neklade žádné vyšší cíle a jako hlavní tahák nabízí Kurta Russella. Hodnocení filmu závisí na ochotě přijmout dětinský scénář, což se mi, jak vidno ze dvou hvězdiček, tak docela nepovedlo. Krvežízniví kubánští piráti a další scénáristovy inovace mě příliš nenadchli. V rámci režisérem vytvořeného světa ale již vše funguje, jak má. Russell, Short a koneckonců i ostatní herci sice přehrávají, jak mohou, ale v rámci této ptákoviny to prostě patří k roli. Snímek nejlépe použitelný jako relaxace po náročné duševní práci. Celkové hodnocení: 40%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně je to velká, ale přesto velmi dobrá ptákovina. Kurt Russel hraje kapitána Rona naprosto dokonale a jeho hlášky nemají meze. Pravda je, že celá rodinka je krapet stupidní, ale kvůli Kapitánovi to stojí sledovat. Film odehrávající se v příjemném prostředí karibských palem. Martin Short nehraje také špatně i když v tom něco schází. I přes tyto výhrady je toto stále velmi dobrá komedie a stojí se na ní podívat. --- Máte pásku přes oči? Kde jste na ni přišel? - Ehm? Žralok!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Benjamin Salisbury v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama