Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 150)

plakát

Zelená kniha (2018) 

Klavírní koncert Mahershala Aliho. A pro změnu zase herecký koncert Viggo Mortensena! Krásná a čistá filmařina, ve které si užívát tuhle jízdu napříč spojenými státy celý dvě hodiny. I když tempo je trošku pomalejší, ale k těm padesátým létům se to skvělě hodilo, takže za mě určitě ano. Taky jsem měl několikrát chuť mít v ruce basseballku, a narovnat některým těm rasistickým psům ty jejich jižanský ksichty. "Věděl jsem že máte zbraň".

plakát

O statečném kováři (1983) 

I v pohádce si Pavel Kříž zaveršoval (Hoř plamínku plápolej, tupou sílu udolej!) Ale tentokrát si tu ženskou ulovil i bez facky od Kendyho.

plakát

Nebojsa (1988) 

Raději mám tu o statečném kováři. Ovšem Ondra Vetchý ten se tehdy tou svojí střeštěnosti do pohádek vyloženě hodil.

plakát

Třetí princ (1982) 

S touto pohádkou jsem to zkoušel znovu a znovu, pořád né a né se mi zalíbit.

plakát

S tebou mě baví svět (1982) 

Veselohra století? Nakonec proč ne. Na tuhle komedii se můžu dívat pořád dokola a vždycky se pobavim. A tak nějak jsem si za ty roky zvykl pouštět si ji vždy na nový rok.

plakát

Fimfárum Jana Wericha (2002) 

Všechny ty nedokonalé loutkové animace a hospodské příběhy na mě působily hezky česky. A samozřejmě typicky Werichovsky.

plakát

Byl jednou jeden král... (1954) 

Tahle pohádka se mi nikdy nelíbila tolik jako jiné české klasiky. To asi proto, že se z velké části odehrává ve tmě. A to se mi jako dítěti nelíbilo. A i Jan Werich byl lepší jako Císař Rudolf II, i jako pekař Matěj. Tak jako tak, i po desítky let od natočení, platí to o soli a zlatu dodnes.

plakát

Svatojánský věneček (2015) (TV film) 

Nehezká princenza v nehezké pohádce. Stracha tentokrát zachraňuje trio Trojan , Mádl, Liška.

plakát

Dobrý voják Švejk (1956) 

I kdybych četl a viděl všechny Švejky na všechny způsoby od Aše až po třinec. Žádný jiný nemůže z mojí hlavy vymazat to jak si budu Švejka alis Rudu Hrušínského na vždy pamatovat. Tohle je prostě tak skvěle zahraná postava, že na ní nejde zapomenout!

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Velmi chytlavé písničky (nezkoušejte to v CZ). Ukázkový film pro vyděšení těch nejmenších. ''Když budete zlobit, tak vám Jack ukradne vánoce a nedostanete žádný dárky'' Tahle hrozba musí prostě zafungovat až vás při sledování Ukradených vánoc budou rušit děti.