Reklama

Reklama

Jak jeden kos všechno ztratil

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Kanada, 1958, 4 min

Režie:

Norman McLaren

Obsahy(1)

Krátký animovaný film na motivy staré francouzsko kanadské „nonsensové“ písně. V každém verši ztratí kos (le merle / blackbird) jednu část svého těla (zobák, oko, hlavu, krk, vole, záda, křídla, ocas a prsa). Jakmile jedna část zmizí, objeví se trojnásobně spolu s ostatními částmi ztracenými v předchozích verších. „My blackbird has lost his beak, ah! My blackbird has lost his beak, well ! One beak, two beaks, three beaks, oh! How will my blackbird ever sing?“ atd. (J.Connor)

(více)

Recenze (5)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle se McLarenovy povedlo. Písnička je dost chytlavá a to skládání se té animované postavy, která nejvíc připomíná kosa, bylo samo o sobě zajímavé a celkem si s tím McLaren vyhrál, jako vždycky, takže nemám problém tenhle film hodnotit kladně. 4* ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Silně chytlavá melodie, která v hlavě uvízne, a jen tak se z ní nedostane.. A to, co se děje na obrazovce, to je taky velice originální. Velice surrealistické. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +hudba, děj -težko hodnotit obsazení/// Úžasné! Přes počáteční minutové titulky jsem se dostal až k samotnému filmíku. V něm sledujeme animovanou postavu (vrána, kos nebo něco podobného), která je složena z pár "kostiček" (řekněme 2-3 čáry a 2 kruhy jako oči). Z toho mála daná postava utváří různé obrazce a tvary. Zajímavé je to i tím, že postupně přibývají části a obrazce jsou stále složitější. Atmosféru k tomu dotváří francouzká hudba, která přesně zapadá to pohybů obrazu a dinamicky tak dotváří celí snímek. Je to hodně dobré, navíc šíleně navykové/// Celkem 70%/// ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

Úžasná filmová miniatura od mistra svého řemesla. Vsadím se, že u McLarena se inspiroval Břetislav Pojar při vymýšlení některých animací v sérii o medvědech od Kolína. Tohle je můj zdaleka nejoblíbenější McLarenův film a s hodnocením jsem vůbec neváhal. ()

Reklama

Reklama