Film začíná iniciačním setkáním dvou mladíků: Alana, člena Mladých republikánů, který pracuje jako novinář, a Tommyho, bojovníka za práva gayů. Hrdinové mají odlišné politické názory a Alan vlastně poznal Tommyho při psaní knihy o zlech homosexuality, jejich postupně se tvořící přátelství však přeroste v lásku. Film začíná na počátku sedmdesátých let a pokračuje až do poloviny let osmdesátých. Na pozadí lásky dvou mužů se snaží obecněji mapovat zárodky gay aktivizmu. Ve filmu se objevují ohlasy na tažení Anity Grayové "Zachraňte naše děti", které v roce 1977 spustilo v USA vlnu antigay hysterie, i počátek epidemie AIDS. Celý film je podkreslen dobovými hity, např. od Bruce Springsteena. (oficiální text distributora)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $306,567║Tržby Celosvetovo $-║(19.4.2010)
Plangi
Co mě velice potěšilo, byla Jill St. John, moje oblíbená bondgirl z Diamonds are Forever, v roli čupr matky hlavního hrdiny. Film jako takový mě už tolik nepotěšil. The Trip byl místy fajn, žádné veledílo, prostě pohoda, ale čím víc se blížil závěr, už byl jen ucajdaný a ryze americky tragický. Nic proti, jednou za čas proč ne, ale pocity celkově spíš horší než dobré. 50%(23.11.2010)
Idego
Řekněme, že ze začátku to vypadalo na hezkou lovestory, i když s dost hroznou kamerou a herci. Nicméně to už k nezávislým filmům patří. S postupem času se však film stále více měnil na pitomou telenovelu, cca od poloviny už jsem se silně nudil a ten trapný konec tomu nasadil korunu. Opravdu hodně hloupý snímek, který nezachrání ani pár docela vtipných scén. Šroubovanost a nepřesvědčivost těch rádoby dramatických je totiž zcela potopí.(5.11.2009)
zona
Zajímavá sonda do života amerických gayů v delším časovém rozpětí.(25.3.2008)
candy_daze
Ze začátku The Trip aspiroval na pohodovou teplou podívanou, ale jak se minutky valily a převalovaly dál, bylo to čím dál tím trapnější a nezáživnější.(9.12.2011)
HappyDeath
Sic film o buzících, jakože to téma fakt nemusím....ale film výborný. Dobře zpracován a i ty herecké výkony jsou dost luxusní.(23.8.2010)
Allan
Rovněž jsem se těšil na nenáročnou love story a la 70's. Něco víceméně v tomto duchu jsem také dostal - tedy v první polovině filmu. Od chvíle, kdy se Tommy s Alanem rozejdou, začíná film bleskově ztrácet dech. (Ne)herecké výkony, které před tím až tak nevadily, začaly být náhle nesnesitelné; už i tak slabší scénář oslabil ještě víc a celkově příjemná atmosféra ztežkla a zbanálněla. Smrtící ránu film dostane ve scéně "pokus o přepadení u benzínky" - od té chvíle je to už neskutečně tupý blábol a závěrečné titulky působí jako vysvobození. Již tradičně jako snad u všech recenzí filmů s gay tematikou končím slovy: potenciál tu byl a zase (kurva) zůstal ležet ladem. Už ani nevím, kdy naposledy jsem viděl nehloupý a nebanální romantický homo film. P.S.I: Jméno Anita Gray v oficiálním textu distributora je blbost - ta dáma se ve skutečnosti jmenuje Anita Bryant a její "dortové" video je v mnoha verzích k nalezení na youtube. P.S.II: Ať už se proboha konečně najdou takoví herci, kteří se při líbání nebudou tvářit jako někdo, kdo je donucen olizovat desinfekční tabletu na dně pisoáru!(5.5.2011)
Brabíček
Okouzlující podívaná, film mě mile překvapil. Vůbec jsem nečekal něco takového, příjemné kouzlo, ja jsem si film užíval úplně se vší parádou. prostě jsem jen seděl a nedutal, příběh je slušně prokladaný dobovými hyty, což bylo příjemné a já nemám nic co mu vytknout.(20.8.2010)