Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Premakané zavŕšenie už tak kultovej série, ktoré ma vcelku prekvapilo svojou sofistikovanosťou a inteligentným spracovaním. Ten nápad s tromi časovými smyčkami bol naozaj ohromujúci a aj keď som polku odborných vecí nerozumel, aj tak som to sledoval so zarazeným dychom. Enterprise je len jedna a toto je jej veľkolepé seriálové finále, ktoré vrelo odporúčam. 80 % ()

diodoros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečný diel Star Trek seriálu Nová generácia. Kapitán Picard cestuje v čase, zistí, že za tým stojí Q a ukáže sa, že v hre je toho viac ako kedykoľvek predtým... Hoci všetci herci sú výborní (aj keď hrajú svoje staršie verzie), tento film sa točí okolo Picarda a teda očakávateľne výkon Patricka Stewarta je najlepší. Efekty sú kvalitné, dej sa odohráva rýchlo bez hluchých miest a celý čas nestráca tempo a hlavne, príbeh je vykonštruovaný zaujímavo, je posplietaný, čo môže niekomu pôsobiť mätúco, divák sa však čoskoro dostane do deja a už sa nestratí. Hlavnou témou je opäť pôsobenie ľudstva, jeho bezočivosť a žiadostivosť po objavovaní (nie po poznaní), ktorá môže vyústiť do sebazničenia. Dôstojný film na ukončenie série. ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od pilotu zde bylo viditelně vidět, že seriál a jednotlivé postavy někam došli. Bylo to trochu bilancování nad těma šesti sezonama a co jednotlivým postavám dala. Konce seriálu se dělají těžko. V TOSce to v podstatě nebyl konec, v DS9 udělali razantní a emocionální konec, Voyager byl jedním happyendem a Enterprise byl zase až moc uspěchaný a dost useklý. TNG z toho všeho vychází překvapivě jako vítěz a ukazuje tak trochu nebývalou lidskost u posádky, což nebylo v TNG až tak zvykem. Já jsem si poslední díl užil. Myslím, že to bylo rozhodně důstojné zakončení jedné z nejlepších počinů v Star treku. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálně nejspíš tak 4*, ale když jsem zkouknul 7 sérií jako maraton, tak to skutečně vyznělo jako velmi solidní a uspokojující zakončení - včetně propojení s prvním dílem, výjimečně neotravné přítomnosti Q a náhledu na postavy na začátku, na konci a v budoucnosti. Moc víc k tomu asi není co říct - když to člověk nesleduje jako úplný závěr, tak to asi moc nevyzní. ()

Phily3 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dát 6 hvězdiček tak dám. V posledních 2 letech jsem viděl všech 178 dílů STNG. Celá show byla zakončená tímto fenomenálním dvojdílem. Po tolika hodinách a dnech strávených s posádkou mi USS Enterprise přišla jako druhá rodina. A tato závěrečná epizoda mi druhou rodinu opravdu připomíná :) Navíc se v ní objevuje moje oblíbené cestování časem. Nebylo co řešit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama