Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

Mikino00 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač je zpočátku těžší dostat se do příběhu a postupně myslet společně s Pikardem napříč časovými úseky, příběh postupně diváka pohltí. Je totiž postaven na velmi zajímavém vesmírném jevu a poodhalován postupně, divák k němu dochází s Pikardem. Přítomnost Q je vítaná, herci velmi vtipně maskovaní do starších verzí a na konci napínavé strhující finále. Tento dvojdíl je pak kvalitativně lepší než většina filmů. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem seriálovou Novou generaci sledoval už hodně dávno a pamatuji si jí trochu jinak. Závěrečný film má celkem zdařilý námět, ale tomu naivnímu zpracování plného logických děr a tradičních technokeců se nešlo nesmát. Asi nejvíc mi zavrtalo hlavou rozrůstající se anomálie v budoucnosti. Pobavil mě i záběr Jonathana Frakese skrz telekomunikační okno, kde snad tvůrci použili záběry z pilotního filmu, aby docílili jeho mladického zjevu....a Q mi skutečně moc nesedí, jeho řeči, obzvláště ve Francii před 3mi a půl miliardy let o aminokyselinách, byly slušně mimo. Mimoto, co tam dýchali? :-) Nebo to byla jen představa? Jako vlastně celý tenhle díl? Jo jo, jsem pruďas, je to Star Trek, chápu :-) ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od pilotu zde bylo viditelně vidět, že seriál a jednotlivé postavy někam došli. Bylo to trochu bilancování nad těma šesti sezonama a co jednotlivým postavám dala. Konce seriálu se dělají těžko. V TOSce to v podstatě nebyl konec, v DS9 udělali razantní a emocionální konec, Voyager byl jedním happyendem a Enterprise byl zase až moc uspěchaný a dost useklý. TNG z toho všeho vychází překvapivě jako vítěz a ukazuje tak trochu nebývalou lidskost u posádky, což nebylo v TNG až tak zvykem. Já jsem si poslední díl užil. Myslím, že to bylo rozhodně důstojné zakončení jedné z nejlepších počinů v Star treku. ()

Lamount 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Holt finale kultovniho serialu, jak se patri. Posadka kapitana Picarda si nemohla prat lepsi rozlouceni - tedy rozlouceni s TV obrazovkou, protoze posadku cekalo jeste nekolik filmovych eskapad. Zavrseni serialu s cestovanim v case a vyobrazenim oblibenych postav v budoucnosti ci "alternativni budoucnosti" se vydarilo! ()

Phily3 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dát 6 hvězdiček tak dám. V posledních 2 letech jsem viděl všech 178 dílů STNG. Celá show byla zakončená tímto fenomenálním dvojdílem. Po tolika hodinách a dnech strávených s posádkou mi USS Enterprise přišla jako druhá rodina. A tato závěrečná epizoda mi druhou rodinu opravdu připomíná :) Navíc se v ní objevuje moje oblíbené cestování časem. Nebylo co řešit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama