Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steffen, německý student archeologie, najde při jednom archeologickém výzkumu v Jeruzalémě kostru člověka, starou více než dvatisíce roků. Obsah pytlíčku, který se našel hned vedle kostry, však zmátl nejen Steffena, ale i celý tým zkušených archeologů. Našel se v něm list se záhadným písmem a návod na obsluhu videokamery, která se však začne vyrábět až za tři roky. Na základě těchto zjištění se Steffen domnívá, že našel kostru člověka, který cestoval v čase. Myslí si, že tato osoba nasnímala videokamerou Ježíše. O pravdivosti Steffenovy hypotézy svědčí i několik dalších důkazů. Ale je skoro nemožné, aby mladý student přesvědčil zkušené archeology, a proto hledá důkaz v dopise, který se našel spolu s kostrou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

kacer4 

všechny recenze uživatele

Na dobrej kostre príbehu je nacápaná chabá hmota. Začiatok veľmi sľubný s veľkou dávkou zvedavosti a menšou dávkou napätia. Čím ďalej tým viac sa postupne začalo odbáčať od hlavnej pointy a film sa zmenil na nekonečnú a nudnú nahánačku. K záverečnému rozuzleniu to opäť trošku chytilo dych. Film mohol mať kľudne len nejakých 90 minút. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jej, tohle jsem viděla už dávno a ...zpočátku jsem byla zmatená a na některé věci jsem si nemohla vzpomenout. A budou ho kurva krutě mučit....nebo jim uteče? A žil Kristus? A ....a řekla bych, že to stojí za podívání. Nic nepitvejte, užijte si příběh. Od natočení uplynula už řádka let a je víc filmů s takovou tématikou. Tenhle řadím k těm opravdu lepším. Mrmlalové prominou :D. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle německý film mi sedl jako málokterý. Z Německe produkce toho tolik nemusím, ale toto se povedlo. Charismatický Matthias Koeberlin hraje perfektně, film má napětí, má spád. Výborný náboženský námět, z tohodle dvojdílu jsem cítil tak silné emoce především v bezmocnosti Matthiase, jako u málokterého dramatu. Opravdu klobouk dolů, ačkoli se to z hodnocení nemusí jevit zrovna výborně, já jsem spokojený a prostě tomu těch 5 hvězdiček vystřihnu a hotovo! :-) ()

Ynés 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi historii, jste křesťané, fanoušci cestování v čase, rádi se díváte tři hodiny na akční honičky a bitky a také na mladého namakaného árijce v těsných černých boxwrkách (teď mě napadá že to musí být film pro všechny), je tento film pro vás. Na německou tv produkci nijak špatné, chtělo by to o půlku zkrátit, vyměnit vysvalené archeology a vědce za reálně vypadající postavy a celovečerní trhák je na světě. Pointa je předem jasná snad každému, ale je to příjemný napínavý film pro chladné odpoledne. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

776. hodnocený film: Tenhle dvoudílný film jsem viděl snad 2x a hodně mě bavil. Na to, že se jedná o německý snímek, tak smekám. Hodně podobné filmům typu Andělé a démoni nebo Šifra mistra Leonarda. Až jej znovu shlédnu, jistě přidám delší komentář. 4* Tak jak jsem slíbil, tak to i plním. Film je hodně dobrej a vážně jsem si našel oblibu v německých filmech. Má dobrý náboj a vůbec mi nevadilo, že je tak rozsáhle dlouhej. Vynikající herecký výkon hlavního hrdiny, skvělá zápletka a i když je to trochu přitažené za vlasy (co v dnešní době není), tak fakt velká paráda a zábava. Nakonec musím změnit své hodnocení a doporučuji jej všem, co se vyžívají ve filmech tohoto typu. 5* musím dát a vůbec toho nelituju. 5* ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Během mučení Christopher (Pierre Semmler) řekne svlečenému Steffenovi (Matthias Koeberlin), připoutanému k židli, že si přeje slyšet, jak Steffen křičí, a poté mu do těla zatluče hřeb. Tím je přímo odkazováno na americký horor Had a duha: Smrtící voodoo (1988), kde se odehraje naprosto stejná mučící scéna a je použita stejná formulace vět. (Nick321)
  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenného románu od Andrease Eschbacha. (Terva)
  • Tvůrce kostýmů Janne Birck a designér Matthew H. Musse převzali v roce 2003 cenu německé TV v kategorii nejlepší umělecký směr. (Terva)

Reklama

Reklama