Velký závod
Rodinný / Dobrodružný
USA, 1994, 108 min
Charles HaidHudba:
Joel McNeelyObsah
Když Willovi Stonemanovi zemře otec, musí se sám postarat o matku a jejich ranč. Aby získal nějaké peníze, rozhodne se zúčastnit psích závodů na trase z Winnipegu do St. Paul. Tato trasa je určená jen pro ty nejsilnější muž, kteří musí obstát v konkurenci i za zlého počasí a složitého terénu. Willovi se až na pokraji sil podaří zdolat cíl jen díky jeho úžasné vůli a vytrvalosti... (oficiální text distributora)
Superpero
Mě se to líbilo ale to už bylo hodně dávno.(1.3.2005)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $21,006,361║Tržby Celosvetovo $-║(19.8.2009)
Dever
Soundtrack Joel McNeely: 1. Main Title ,2. Jack’s Death ,3. Leaving Birch Ridge ,4. The Race Begins ,5. Pushing Onward ,6. Gus Rescues Will ,7. Devil’s Slide ,8. The Final Day ,9. Race To The Finish ,10. Crossing The Line ,11. End Credits ,(6.5.2011)
Hunt
HUDBA: Joel McNeely(21.9.2006)
Tommy987
Slzopudná a skrz-naskrz americká rozprávočka o nereálne pozitívnom "Železnom Willovi", ale nepomôžem si, páči sa mi to a vždy, keď to v TV dávajú, rád si to pozriem...(12.1.2007)
PROROK14
Veľmi pekný film o ľudskej vytrvalosti a túžbe dosiahnuť cieľ. Keď som bol malý, normálne som pri tom na konci plakal. Pre mňa je to veľmi pekný zážitok. 85%(25.12.2008)
Diamant
NAČRTNUTIE OBSAHU: Veľké preteky psích záprahov. Medzi pretekármi je aj mladý Will. Ako sa tam dostal a ako to všetko skončí? Film je natočený podľa skutočného príbehu. KOMENTÁR: Chcete sa povzbudiť k vytrvalosti? Ste na stope... ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov.(2.4.2007)
Terva
Mackenzie Astin se po smrti otce musí postarat o matku a jejich pozemky. Potřebuje peníze, a proto se rozhodne zúčastnit závodu psích spřežení napříč zemí.......Kamera - William Wages. 50 %(14.9.2011)
Karush
Obsadenie príjemné, snímky odohrávajúce sa v prekrásnom prostredí doslova dokonalé a napätie je miestami nezvyčajne vysoké. Jeden "malý "človek nám ukáže, čoho je schopný a s týmto všetkým je film dokonalý. Skvelý dobrodružný zážitok s podivuhodnou vizuálnou stránkou a s duchom Jacka Londona. Podobný film: White Fang.(30.12.2009)
horacko
Pekny film o tom, ze ked nieco naozaj velmi chcete dosiahnut a dokazat to, tak to ide. Odvaha, statocnost a obrovska tuzba, to je to, co vas uspesne dovedie na psich zaparahoch az do uspesneho krasne a dojimavejo konca.(22.8.2008)
TeddyBearik
Je to klasický rozprávkovo heroický filmík, ale nádherný. Po smrti otca sa "vzoprie všetkým a všetkému" a rozhodne sa nastúpiť na závod v záprahoch. Tak ako postupne ohuroval všetkých súťažiacich a tých, ktorý sledovali dianie závodu; tak tak isto dostal aj mňa svojim prístupom, odhodlanosťou, zapálenosťou a vierou - čo sa prejavilo aj na výsledku, či už filmu alebo mojom hodnotení.(3.7.2011)
Freddie99
Príjemný dobrodružný film o sile ducha človeka, ktorý drieme v mladom Willovi Stonemanovi. Natočené na motívy skutočných udalostí, ktoré sú určite trošičku prikrášlené, aby mohol byť naplnený ďalší americký sen. Napriek tomu som sa pri sledovaní naozaj bavil a mladému Willovi fandil až do konca závodu.(3.7.2011)