Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Nix 

všechny recenze uživatele

Dle mého je toto nejlepší adaptace na Bruceův život vystihující to podstnatný, ale neznám jeho život a vše kolem něj nazpaměť a doslova, takže nevím jak moc je vše reálný, ale mne to stačilo. Jason je famózní a i když moc jako Bruce nevypadá, hraje jak o život. Fighty jsou tu super a celé mne to bavilo. Konec je zajímavý a určitě pokud se tohle líbí, pusťte si Bruceovi filmy, nebudete litovat. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zdařilí životopisný snímek osobnosti bojových sportů Bruce Leeho. Má tempo a spád, vše je podáno bez zbytečných oklik se spoustou dobrých bojových scén, jen jsem si říkal proč u těch bitek tak divně kvičí. Zároveň smekám před Jasonem Scottem Leem, když jsem si přečetl okolnosti, které doprovázeli točení tohoto snímku. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Je to víc příběh založený na realitě než skutečný životopisný film, ale i jako akční film samo o sobě je to zajímavé, scény fightů jsou povedené, a i když vizuálně není J. S. Lee úplně věrná kopie Bruce, hraje to velmi slušně včetně jeho typických grimas a skřeků. Okrajově film naráží i na (vzájemný) rasismus mezi bílými Američany a Asiaty. Je fakt, že v 60. letech bylo pro kohokoli "barevného" složité dosáhnout v USA nějakého úspěchu. Zdejších cca 72 % odpovídá i mému hodnocení. ()

JackieBliz 

všechny recenze uživatele

Ale co, dalo se na to dívat. A vlastně to bylo i hodně zajímavé, bohužel v některých chvílích se projevil talent našich milovaných režisérů a scénáristů z Hollywoodu zasadit do jakéhokoliv filmu romantické scény. Což o to, já mám romantiku ráda, a v některých chvílích jsem si i vzdychla, jak se to krásně milují, ale takové ty otřepané scény, fráze, pohledy...Prostě najdeme v každém druhém bijáku z Ameriky. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Autori sa zjavne snažili v snímku zachytiť všetko čo sa dialo v živote legendy menom Bruce Lee. Avšak mnohokrát zostávali len na povrchu., alebo nedokázali dobre preklenúť jednotlivé časti, tobôž nie vedlajšie postavy. Mnohokrát mi to prišlo až príliš zholywoodizované a nekompaktné. Určite však treba pochváliť obsadenie hlavných postáv, to sa podarilo na výbornú. **/*** ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Bruce Lee (herec J.S. Lee) bojuje v ringu s jeho úhlavním nepřítelem, který mu předtím způsobil těžké zranění zad (ve filmu), hercům doopravdy při natáčení bojových scén tekla krev. Krev, kterou na hercích v této scéně diváci vidí, je skutečná. (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)
  • V jednej scéne sa Bruce Lee (Jason Scott Lee) so svojou ženou Lindou (Lauren Holly) pozerajú v televízii na úvodné intro zo seriálu Kung Fu (od r. 1972), s Davidom Carradinom v hlavnej úlohe, ktorú mal údajne stvárniť on sám a rovnako aj koncept seriálu bol jeho nápadom. (Piri)

Reklama

Reklama