Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle se Cohenovi do rukou dostat nemělo. Jeho režijní um nedokáže obstojně zpracovat scénář, který je takto odfláklý (nejzajímavější fakta ohledně B.L. tu buď vůbec nejsou, nebo jsou jen lehce nastřeleny), a už vůbec nedokáže pracovat s herci natolik, aby bylo byť jediné jejich gesto uvěřitelné. Akční scény byly směšné, dramatické scény naopak nudné. Tohle jako pomník pro Bruce Lee určitě neposlouží. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Je to víc příběh založený na realitě než skutečný životopisný film, ale i jako akční film samo o sobě je to zajímavé, scény fightů jsou povedené, a i když vizuálně není J. S. Lee úplně věrná kopie Bruce, hraje to velmi slušně včetně jeho typických grimas a skřeků. Okrajově film naráží i na (vzájemný) rasismus mezi bílými Američany a Asiaty. Je fakt, že v 60. letech bylo pro kohokoli "barevného" složité dosáhnout v USA nějakého úspěchu. Zdejších cca 72 % odpovídá i mému hodnocení. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vynikající pocta velkému člověku, jakým Bruce Lee bezesporu byl. Scénář je sice jednoduchý stejně jako skutečné Bruceovy filmy, ale to v tomto případě vůbec nevadí. Tvůrcům se podařilo brilantně zachytit nejdůležitější momenty z jeho skutečného života a převést je na filmové plátno a přitom to vůbec nepůsobí jako kýč. Výborné životopisné drama, jenž je navíc odlehčeno spoustou kvalitně natočených bojových scén a občas i několika humornými sekvencemi. Herecky taktéž perfektní - hlavně Jason Scott Lee si zaslouží opravdovou poklonu. Způsob jakým se doslova převtělil do legendárního mistra je naprosto fascinující. Nejlepší film Roba Cohena a nejlepší film jaký jsem o Bruce Lee viděl. Ti, kteří o něm a o bojovém umění nic nevědí možná tolik nadšeni nebudou, ale já musím dát z nostalgie za pět!!!! ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že s Brucem Lee jsem neviděl ani jeden film, takže vůbec nevím, co všechno svýma údama dovede - ale jelikož se o něm říká, že je to legenda, tak asi hodně, možná že ještě víc ;) Určitě výborný nápad, natočit takové "menší" ohlédnutí za takovou velkou osobností. Ze všeho nejdřív ale musím zprznit český dabing, který si zase vybral hodně slabou chvilku - zvlášť v kombinaci s těma původníma Leeho "skřekama" to zní děsně. Vůbec nemám ponětí o tom, jaký vedl život, ale nepochybuji o tom, že si scénáristé příběh aspoň trochu přikrášlili, což mi zas tak nevadí, když většina bude pravdivá - aspoň je to zajímavější.. ale na druhou stranu zase - kdo by točil film o nudné osobnosti, že ;) Jeho život je zmapován docela solidně - mládí není zase tak důležité, ale jakmile se dostává do Ameriky, tak se děj přibrzdí a začíná nová a zajímavější etapa jeho života. Akční scény se docela povedly - ještě tomu ale přecejen něco chybělo - a i úplného neznalce, jako jsem já, to dokáže připoutat k obrazovce. Akorát se mě nelíbilo, jak rychle to skončilo, protože to se mohlo ještě aspoň o těch deset - patnáct minut rozvinout, místo té snůšky keců, která to nahradila.... 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokumenární filmt o životě Bruce Leeho, akorát mi v některých momentech přišlo, že si tvůrci ten jeho život trošku přikrášlili nebo něco dovymyslel. Nicméně i tak byl jeho život docela zajímavej a za zfilmování určitě stál. Hlavní herec Jason Scott Lee je Bruci Leemu fakt docela hodně podobnej a skoro stejně rychlej a to filmu dodává víc na realističnosti. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že přes to všechno, že to je o životě Bruce Leeho to vypadalo jako lacinný béčko ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee byl režisérovi tohoto snímku doporučen jiným známým režisérem a to Michaelem Mannem, u kterého předtím Jason neuspěl v castingu roku 1991 na film Poslední Mohykán. (Lynette)
  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)

Reklama

Reklama