Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ja som posledný drak!!! Jednoznačne najlepší film s dračou tematikou a najlepší film Roba Cohena. Sympatický drak a efekty sú ešte stále veľmi vydarené (v roku 1996 boli perfektné). Natáčané je to mimochodom na Slovensku. Spišský hrad (na začiatku) a Tomášovský výhľad (scéna, keď dostane drak meno) som už mal možnosť vidieť na živo. 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, i z ušlechtilého činu může vzejít průser. Když drak zachrání kralevici život a dá mu půl srdce, učiní ho tím nesmrtelným, pokud by ovšem nezahynuli oba. No a z kralevice vyroste dobytek, co terorizuje celý kraj. Jen jeho bývalý učitel to může rozštípnout. Samozřejmě ve spojenectví s drakem. Koukatelná pohádka s výhledem na slovenské hrady a Evu Vejmělkovou v komparsu. 70% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co jsem vlastně čekal? Mít deset let, pláču blahem a ve škole se se ctí rytíře rvu za můj oblíbený fantasy film. Dnes... to sice není tak úplně k smíchu, ale ta cílová skupina je prostě zřejmá na první pohled. Chvílemi jsem převracel oči v sloup, chvílemi se naopak divil, že ten podivný guláš komedie a akce celkem funguje. Infantilní, úsměvné - nikdy více. Bráno čistě jako doplnění mezery a zároveň jako součást tématického týdne s Davidem Thewlisem :-). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zvláštní fantasy, které je chvíli jakoby pro ty úplně nejmenší, že divák už už čeká, kdy zpoza kopce vyskočí Lálá, a chvílemi zasáhne tou neordinérní (na dětský film opravdu nebývalou) krutostí. Sám nejsem nějaký uhrovatý obdivovatel toho haló kolem draků a tak mě tenhle film za lidské srdce příliš nevzal. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moja detská srdcovka a snáď prvý fantasy film, ktorý som kedy videl. A vždy, keď ide v telke, si ho znovu rád pozriem. Síce je možné výčítať mu všeličo, od lacnej výpravy po moralizujúci scenár a nesmierne nesympatického Thewlisa, ale klasika je klasika. Skvelá hudba, skvelí herci, skvelý príbeh, skvelé slovenské lokality. A navyše - žiadny digitálny drak ani do dnešných dní nepokoril Draca a to je už 15 rokov. To niečo znamená. (80%) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme je miestami počuť slovenčina, ako napríklad v prípade jedného z drakobijcov, ktorý zreteľne kričí: "Tam je, rýchlo, rýchlo, nabíjaj!". Rovnako keď chce jeden z drakobijcov vystreliť šíp na Bowena (Dennis Quaid), zareve: "Pozor! Letí!" (Macejko)
  • Jména pěti drakobijců jsou Uhlric, Cavan, Ivor, Tavis a Trahern. (KucC)
  • Pri scénach, v ktorých sa vyskytoval Bowen (Dennis Quaid) spolu s Dracom (Sean Connery), bola použitá palica s terčom, na ktorom boli dva červené body. Mali indikovať drakove oči, čo malo lepšie pomôcť hercovi pri stvárnení postavy. Inak bol drak celý vytvorený počítačom, no pri niektorých scénach bol prítomný aj fyzicky, hlavne jeho nohy. (Greenpeacak)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama