Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu, natočeném dle úspěšné divadelní hry (Pulitzerova cena), exceluje v hlavní roli James Stewart. Vystupuje zde jako Elwood P. Dowd, dobrosrdečný člověk ve středních letech, jehož nejlepším přítelem je šest stop vysoký králík Harvey, kterého vidí pouze on. Jeho sestra, které se nelíbí, že jí dělá ostudu, se rozhodne umístit ho do ústavu pro choromyslné, ale v tu chvíli začíná ohňostroj komických situací a zvratů... (Javert)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

swed 

všechny recenze uživatele

James Stewart (v poměrně netypické roli!) a jeho králík stačí k tomu, aby více jak půl století starý film dokázal stále nadchnout. Harvey je originální komedie, která těží právě z těchto dvou složek (herec + nápaditý námět). O něco hůře je na tom samotné tempo vyprávění, v němž se najde i pár zbytečně natahovaných scén (převážně v první polovině). Pozitiva naštěstí drtivě převažují, tudíž nemohu nic jiného, než tuhle "trochu jinou" komedii vřele doporučit...Občas si připadám, jako bych Harveyho sám viděl :) 8/10 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Elwood P. Dowd je nejmilejší, nejroztomilejší a nejlepší rolí pro Jamese Stewarta! Harvey Vám rozhodně zvedne náladu, že se budete cítit stejně štastně a uvolněně jako dobrosrdečný čtyřicátník, který vidí králíka. Takhle nějak by vypadal DOonnie Darko v komediálním provedení, kdyby se točil skoro před šedesáti lety. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Bolo veľkou slasťou pozerať sa na dobrosrdečného J. Stewarta alias Elwood P. Downa, úžasný a hrejivý pocit. Ak by sme mali všetci v srdci rovnakú filozofiu života ako pán Elwood, hneď by nám bolo veselšie, veď byť príjemným na ľudí sa nám vráti späť mnohonásobne. Zároveň si snímok šikovne pohráva s otázkou normálnosti v ľudskej spoločnosti, a či má v tomto smere vždy a za každých okolností väčšina morálne právo diktovať jednotlivcovi čo je správne a čo nie. Výborná vec, pre J. Stewarta ako stvorené. 85/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Všichni musíme čelit realitě, dříve nebo později - Já jsem bojoval s realitou po 35 let doktore. A jsem št'astný, že jsem nad ní vyhrál...Tak taková porce pozitivní energie, jakou nám naservírovala tato nadmíru vtipná konverzační komedie, je pro deštivé dny jako je ten dnešní přímo stvořená. Alespoň já můžu zcela zodpovědně prohlásit, že mi neodolatelně roztomilý pan Down ve skvělém podání Jamese Stewarta a jeho šest stop vysoký králík Harvey, zvedli náladu o pěkných pár levelů nahoru a to i navzdory faktu, že byl jeden z nich dokonce neviditelný. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Elwood je věčný optimista a laskavost sama, prostě moc přijemný chlapík, kterých je jako šafránu. I přesto to všechno z něj jeho sestra není zrovna nadšená, vadí ji totiž jedna specifická věc a tou je obrovský imaginární bílý králík jménem Harvey, se kterým Elwood tráví každou možnou chvilku, což pro společenský život celé rodiny není dvakrát přínosné. Od toho se odvíjí celý příběh dál a je to vážně moc milá taškařice, podtržená jako vždy naprosto okouzlujícím Jamesem Stewartem v hlavní roli. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Hoci je Elwood (James Stewart) vykreslený ako alkoholik, iba raz môžeme vidieť, ako si dá panáka. (shimik77)
  • Divadelní verze Harveyho měla premiéru 1. listopadu 1944 v divadle na 48. ulici v New Yorku a hrála se celkem 1775krát. (Javert)
  • Na návrh Jamesa Stewarta (Elwood P. Dowd) zmenil režisér viaceré zábery na širšie, aby Harvey mohol byť v obraze. (shimik77)

Související novinky

Z Enterprise za piáno

Z Enterprise za piáno

02.02.2010

A z Abramsových do Spielbergových rukou. Zachary „Spock“ Quinto minulý týden vyděsil všechny trekkies prohlášením, že má pronásledování fanoušky plné zuby a několik let nechce mít se Star Trekem nic… (více)

Halo žije – u Spielberga

Halo žije – u Spielberga

10.08.2009

Kolem Stevena Spielberga je poslední dobou neobyčejně rušno. I na čsfd jste četli, že hodlá produkovat adaptaci špiónských thrillerů o Mattu Helmovi a režírovat remake komedie Harvey. Je očividné, že… (více)

Reklama

Reklama