Reklama

Reklama

Atama-yama

  • Japonsko 頭山 (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
Japonsko, 2002, 10 min

Obsahy(1)

Po hromadě spolykaných třešní začne jednomu muži z hlavy růst třešeň. Zpočátku si malý stromek stále dokola odstřihuje, až rezignuje a nechá ho volně růst, což pochopitelně vede k mnoha problémům... Zpracování tradiční japonské Rakugo-povídky - tentokrát přenesené do moderního Tokia. (Pohrobek)

Recenze (22)

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

"Tak to je hnus velebnosti!!!" Animák s hnusnější animací jsem snad ještě neviděl. Na obrazovce se může odehrávat takřka cokoliv, ale ty odporné obrázky vás stejně nenechají to vnímat. K tomu si přičtěte nechutný hlas komentátora a pod kůži se zadírající hudbu japonské citary (či čeho to) a vyjde vám z toho zhovadilost, při jejímž sledování se cítíte, jako by vám někdo bruslí podřezával nervy. Ideální zbraň na týrání válečných zajatců. Ještě že se o tomhle filmu zatím nedověděli v Iráku. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý animák, který skloubil skoro evropský styl kresby s tradičně japonským příběhem. Velmi vtipné a originální obrazy doprovází tradiční japonský šamisen a strhující hlas Takeharu Kunimota, což tvoří skvělou kulisu k surrealistickému příběhu muže, jenž se bral tak vážně, že si uhnal vlastní záhubu. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Spoilery. "What a waste!" Oblíbená fráze této postavičky, nikoliv úvod k zavržení snímku. Prostě maminky nás to učily správně, nejíst pecky z třešní, protože pak nejen že vám z hlavy vyroste třešeň, ale ještě se tam objeví malí lidičkoví, kteří pod ní budou dělat pikniky a odhazovat odpadky a típat vám o hlavu cigarety a nedej bože vám na ni chcát. Ale nedělejte tu chybu, že byste ji potom z hlavy vytrhli bo tu díru po ní budou pidilidičkové využívat jako rybník až se z toho zblázníte a utopíte se ve vlastní hlavě a zemřete. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Chytrá myšlenka a zvláštní příběh. To mě dostalo, ale to ostatní nic moc. Potom, co jsem viděla venkovského lékaře, tak se na tento filmek dívám trochu jinak. Bylo to dobré a tomu odpovídá i mé hodnocení. Ale nedostalo mě to a ani nemám chut se na to v nejbližší době znovu podívat. Ovšem udělané to bylo hezky. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na základoch tradičného japonského rozprávania vystavaná dobre ukrytá ekologická agitka o flóre v tokijskej metropole (a vzťahu ľudí k nej), zaobalená do mierne kafkovského hávu a s nesmierne vtipným narátorom, ktorý sa sám dištancuje od nášho hrdinu. Teda pod podmienkou, že som to pochopil správne. Zábavné, nezvyčajné a s hudobnou kulisou, tvorenou klasickými nástrojmi z feudálneho obdobia - tak, ako to mám rád. 85% Video tu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama