Reklama

Reklama

Ledová planeta

  • Česko Retrograde (více)
Trailer

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se odvážný tým několika mužů a žen, vedený Johnem Fosterem, vydává na nebezpečnou cestu do minulosti. Chtějí totiž zabránit objevení meteoritů, které obsahují smrtelnou mimozemskou bakterii, jež přivedla lidstvo témeř na pokraj vymření. Kdyby ale tušili, jaké hrůzné věci bude mít za následek jejich cestování časem, na svou cestu by se pravděpodobně nikdy nevydali... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Blbost a neumětelství mě u některých filmů uráží a štvou, u jiných mi ale přijdou zábavné a roztomilé. A tohle je druhý případ. Nostalgický návrat do časů VHSkových <->ovinek, kterými jsem si kdysi rád proplachoval mozek. Ehm, kterými si dosud rád proplachuju mozek. Dolfi cestuje časem, rube se na pláních Antarktidy a nakonec zachrání lidstvo, pardon za spoiler. Uznávám, že nebýt Dolfiho, asi bych šel o hvězdu níž, ale tenhle chlap je prostě ikona B-žánru a já ho žeru. Zbytek toporných herců ovšem vzbuzuje už leda pobavený nebo shovívavý úsměv, stejně tak jejich toporné lobotomizované repliky. Střih je místy neuvěřitelně absurdní a u trikových scén je vidět, že se opravdu hodně hodně šetřilo, nebo se to neumělo. Zábavnost celé téhle taškařice je ovšem vydatná a popravdě její příběh není v rámci žánru vůbec špatný a zasloužil by si lepší režii, scénář, víc prachů na natáčení v pořádných exteriérech, no prostě úplně jiné celkové zpracování, no a pak by z toho všeho mohlo být oddechové akční scífko třeba i... třeba i na čtyři hvězdy! :) ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Snímek, ve kterém se sešli dva akční matadoři. Dolph Lundgren a Gary Daniels. Jenomže se jedná o tak špatný filmový výtvor, že oba nemají co ukázat. Námět příběhu je v podstatě stejný jako u snímku ´12 opic´ (1995). Šíří se nákaza a tak je vyslána do minulosti skupina dobrodruhů změnit vývoj událostí, aby se šíření nákazy zabránilo. Zabránit se však mělo vypustit do světa tento snímek. Tady je špatně naprosto všechno. Od scénáře, přes herecké výkony, až po výpravu. Proč se někdo snaží natočit sci-fi, když na to nemá potřebný rozpočet? Že jich bylo markantně málo je vidět od první minuty. Herci v podstatě nemají co hrát a tak jejich výkon vypadá hůř, než jak by zvládl kdejaký obyčejný komparzista. O vizuálních efektech nemá cenu ani polemizovat. Taktéž o kulisách. Ne a prostě ne. Tohle zhlédnout pouze na vlastní riziko a to ještě s ohromným sebezapřením. ()

Reklama

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi, celkem i Dolpha Lundgrena, ale Retrograde je trochu mimo mé schopnosti odpouštět v rámci žánru. Neuvěřitelně navazující a ještě více neuvěřitelné scény, které hraničí nejen s amatérismem, ale s levnou parodií, o které tvůrci sami nevěděli. Smutný pohled na relativně zajímavé cestování v čase do doby, kdy lidstvo ještě existovalo, aby se zabránilo vymření. Herci totálně nezvládají, režisér zůstal raději u sekretářky po celou dobu natáčení a tohle by nezachránil ani slavný Drago svými silnými údery... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Parta lucemburských ochotníků si navlékla motorkářské kombinézy, stloukla na koleně nějaké ty kulisy, nechala z plastu vylisovat něco futuristicky vyhlížejících zbraní a rozhodla se sehrát si soukromé sci-fi představení s následným záznamem pro masochistické připomenutí vlastní píle za vlahých nudných večerů... Ale počkejte, co je to tam za mohutného blonďáka, který na stará kolena používá vlasové přípravky "oděn spoře, účes jako z moře"?? Není to sám skandinávský bijec Dolph "nezvládám ani základní fyzický pohyb" Lundgren??? Kruci, tak on to není jen záznam ochotnického souboru? Dávám 1* za to, že při tom Dolph neumřel (i když, kdyby ano, mohl si ušetřit tuhle filmovou ostudu) a s ohledem na jeho starší vály, kterým tato sračka (která se navíc bere strašně vážně) nesahá ani po svrab na patě. 10% ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Dolpha Lungrena a je mu jedno na co se bude dívat si jistě příjde na své. Mne osobně mrzí, že jsem se na tento béčkový kousek vůbec díval. Námět ujde. Ovšem co s tímto námětem udělal nebo spíš jak ho "obéčkoval" scénář a režie je do očí bijící a taky smutné. Jednu jedinou hvězdu dávám za námět. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno za pouhých 18 dní, editováno ve dvou a půl týdnech a smícháno v 1 den. (ČSFD)
  • Lundgrenov honorár bol 1 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama