Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Není kouře bez ohýnku (S02E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Moving Finger (více)

Obsahy(1)

Městečko Lymstock skrývá mnohá ostudná tajemství, ale když Mona Symmingtonová spáchá sebevraždu, věří slečna Marplová, že jde o víc, než o jeden ojedinělý případ. (Viasat)

Recenze (45)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně, původně jsem si myslel, že v knižní předloze slečna Marplová vůbec nefiguruje, podobně jako tomu bylo před čtrnácti dny v "Cukání v palci". Ale jak si tak čtu komentáře ostatních, ona tam skutečně je a popravdě, kdyby tomu bylo naopak a všechno za ni vyřešil docela sympatický Jerry, nevadilo by mi to. Ale jinak šlo (ostatně jako ve většině případů) o povedenou detektivku, teda až na to použití plátna při jízdě automobilem, to bylo na dnešní dobu... trochu... zvláštní. :D ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhém shlédnutí (a tentokrát v originále) dávám o jednu hvězdu navíc, protože teď se mi to naopak dost líbilo. Geraldine McEwan tady opět exceluje a obecně jsou tu herecké výkony velmi slušné. Taky suchého anglického humoru si člověk užije dosyta (ten detektiv je naprosto ukázkový). Docela rušivá je ale všechna ta snaha o efektnost, pokud sekvence vystřihovaných a nalepovaných písmenek vskutku navozovala jakési napětí, pak všechny ty barevné filtry a další digitální efekty spíš rušily. A ta Love story? Mno, ehm... i tady platí, že méně by bylo více... Když už se chtěli tvůrci s něčím vyblbnout, mohli si odpustit tu zadní projekci na začátku... Celkový dojem: 75% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Používať v roku 2006 spätnú projekciu pri jazde autom je fakt rarita, ale kedže ide o TV film dá sa cez to preniesť:)) Klasická detektívka, kde všetko do seba zdanlivo zapadá (no má to toľko logických dier ako ementál), a tá babka so záhadným úsmevom na všetko nakoniec záhadne príde, hoci počas vrážd je stále v absolútnom klídku:) Slečna Marplová by sa mala dať dokopy s ďalším "old-school" bardom Derrickom, to by bola dvojka! :))) ()

hany83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších Agathiných knížek, kterou tentokrát tvůrci neodstřelili, hurá! Výhrady k představitelce slečny Marplové sice pořád trvají, pár výhrad bych si taky našla, přesto ale dám za pět, už za dobře zvolené obsazení, v čele s Jamesem D´Arcym a krásné vesnici (skoro jako z Midsomeru:-)) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tradičně povedená detektivka s Marplovou, která je nyní jakoby ve vedlejší roli (vlastně se jen tu a tam objeví a ve finále vyřeší případ). Jestli mě ale něco zaujalo extra, tak to byla kamera. Všecko se děje většinou v noci a je to tam takový jako pěkně nasvícený, že by tam mohli hned po Marplovej natáčet horor :) zkrátka super ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného detektivního románu Agathy Christie. (Terva)

Reklama

Reklama