Reklama

Reklama

Bořek je šikovný, chytrý, obětavý a hlavně má dobré srdce. Jeho stavební stroje i dispečerka Týna to dobře vědí, a proto mu vždy při práci pomáhají za všech sil. Ať už Bořek staví silnici, buduje tunel pro ježky, nebo zachraňuje kočku Mícu, může se na své stroje a Týnu vždycky spolehnout. (oficiální text distributora)

Recenze (116)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak říká náš 6letý Honzík: "Na jednom dvoře jsou důležité prostředky. Je tam strašák Hugo, občas se mu něco nepovede. Jinak Bořek s Týnou pracují." ---- I když je to takové... socialistické (pracuje se i o víkendu a v době volna)... přesto to udrží pozornost dětí a chtějí to vidět pořád dokola. A Hugo je vždy vtipný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nenáročný mainstreamový animovaný seriál pro nejmenší s lehce didaktickým zaměřením, který scénářem i výtvarným provedením nevybočuje z mezí masového produktu určeného pro mezinárodní trh. Protože byl uváděn na ČT, má poměrně slušný dabing. Celkový dojem: 45 %. Když nic jiného, tak se děti aspoň doví, že život není jenom zábava, ale taky práce, a věci se nevytváří samy od sebe.:-) ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Znáte Bořka, všechno zkraví, znáte Bořka, buzolu! Seriál je a priori určen samčí části budoucích plemeniteb. Jedná se o další britský pokus o tramtará svět s lalala problémy. Personifikace kdejakého kusu nářadí by však mohla v budoucnu přinést jisté trable s empatií. Pokud tedy chcete mít ze synka manuála, který si vydělá více, než čtyři doktorandi dohromady a ještě při tom bude pobíhat na čerstvém vzduchu, ideální volba pro vás. Akorát by mohl nenávidět lidi a až nezdravě milovat svůj hoblík. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No jóó to je ten malý ale o to více zdatný všeuměl ing. Bořek-Šípek-Stavitel ne? Radost na něho pohledět to je fakt. Jedná se o velice průměrný seriál, ale s celkem zdařilou animací, který je určen převážně těm nejmenším, hrající si ještě z jeřáby a se stavebnicemi typu Lego. Za všechny ty pohyblivé stroje, auta a jeřáby, a také za dispečerku Týnu tak za 1,5/5*. Jako dítě? No nevím nevím jestli by mě to zaujalo, já jsem vyrostl na něčem úplně jiném. Ale budiž...Šípek je Šípek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedno jestli máte doma kluky nebo holky, Bořek Šikula to prostě zvládne zabavit všechno:) Vy byste sice strašáka Huga už dávno vzali lopatou a spálili, a pana Moudrého za jeho styl obstarávání veřejných zakázek na stavební práce zavřeli, ale pamatujte, vy máte jen hlídat, jestli se tam nedějí nějaké mezilidské zrůdnosti, které by z Vašich dětí vychovaly asociální narcisty bez empatie, a zpívat si s dětmi znělku:D Ne, vážně, samozřejmě vznikly propracovanější a výchovnější záležitosti a je to schématické až hanba, ale když už nic jiného, je to nezávadné. Což třeba o takovém Požárníku Samovi říct nejde. Mnohem radši mám Červeného Traktůrka, ale Bořek taky ujde. 70% ()

Galerie (227)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad do programu českého Jim Jam podle dat Big Zoom a.s. z období 1. 10. 2009 až 27. 3. 2024. (Vitox)
  • Poté, co byl výtvarný styl seriálu změněn na CGI namísto klasického stop motion, došlo k rozhořčení fanoušků. Nezávislá asociace školních filmů v Irsku dokonce zašla tak daleko, že uvedla, že „množství stop motion animace nahrazené CG je ohromně vysoké“. (LUKICKK)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno