Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Taková blbinka s Patrickem, který tu připomíná Ferdu Mravence neboť je: vyhazovačem, lamačem ženských srdcí, cvičí tai-či, zašívá si vlastní tělo a zvládá více či měně úspěšně zachraňovat nejdřív jen jeden bar, ale pak rovnou celé město uzurpované místním bossem. Ale ono se mi to líbí - za prvé pro atmosféru, jaká se nese barem (vyhazovači jsou teda kousci) včetně rokenrolu v podání slepého Jeffa Healeyho a za druhé pro Sama Elliota, který ač ve vedlejší roli, byl pro mě no.1 - sexy vyhazovač se stříbrnými vlasy v černých hadrech, s jizvou na zvláštním místě - no nekupte to! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že lidstvo udělalo minimálně v oblasti kinematografie za těch cca 25 let tak obrovský posun kupředu nejen z hlediska technické stránky, ale i fundamentální. Jakkoliv totiž tenhle počin budete brát, vždy se budete jen smát a nevěřícně kroutit hlavou. Není to komedie, není to pořádný akčňák, motivace postav nechápete a jednání hlavních hrdinů rovněž ne. Není to ani cool ulítlý biják, který by měl image a dramaturgii neřešil. Je to neskutečná blitka s několika solidními akčními scénami. Pryč od toho. Jedině z nostalgie - Patrick Swayze tady byl ve formě. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jeden zo zlatých osemdesiatkových béčkových filmíkov. Swayze tu hrá nepremožiteľného vyhadzovača, ktorý sa presunie do malomesta a robí poriadky aj tam, kde by to človek od neho nečakal. Je to však sympaťák, v pozadí hrá super hudba, je to fajnové malomestečko a jednoducho tu všetko hrá tak akurát do karát k tomu, aby to bol viac ako len pohodový sympatický trilerík. Videl som to viackrát a už nejakú tú dobu dozadu, ale doteraz to unikalo mojej pozornosti pri komentároch, ako obrovské množstvo snímkov, ktoré som za život videl a nekomentoval ani nehodnotil. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to viděl tuším pod názvem Městečko u cesty a hrozně mě to bavilo. Sympatický prostředí i herci, každou chvíli rvačka, pěkná kost a jednoduchej děj bez zbytečných odboček. Velkým kladem je totální sympaťák Sam Elliott. Tehdá bych dal určitě 4 hvězdy, ne-li víc, dnes se střízlivým pohledem 3 hvězdy a pořád si myslím, že to je pohodový béčko. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Maximálně nenáročné béčko, kvůli kterému si filmaři s nějakou zdlouhavou zápletkou evidentně vrásky nedělali. Swayze v roli největšího bouchače planety pak dodává filmu ještě nechtěnou komičnost. Děj se stáčí do formy jedné velké barové bitky s takovými nečekanými dějovými linkami, třebaže navoskovanej fešák Swayze sbalí největší kost v radiusu tisíc kilometrů. Uf, chce to pořádnou dávku nadhledu, přitom trochu temnější pohled do ostré společnosti barových vyhazovačů by vůbec nemusel být marný film. Lepší rány padají v Kráčející skála. Alternativa: Walking Tall. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (17)

  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)
  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama