Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 3000 se skupina tzv. jeskynních lidí radí o tom, zda se mají pokusit přesídlit někam jinam za potravou. Starší mají strach, že by se to nelíbilo Démonům, ale na druhou stranu je nutné Démony vyhnat, aby se vrátili Bozi a opět chránili člověka (kvůli lidské sobeckosti a krutosti před nějakou dobou Bozi dovolili Démonům sestoupit na Zemi). Mladý Johny na Démony nevěří a vydá se prozkoumat možnosti. Zanedlouho se setká se dvěma lovci, kteří nejsou právě přátelsky naladěni, avšak náhle se společně ocitnou v situaci, kdy musí táhnout za jeden provaz. Jakási podivná klec je někam unáší – později se zjistí, že do tzv. centra lidské výroby. Ocitnou se mezi jakýmisi podivnými bytostmi, které si říkají Salk a mají v rukou nadvládu na planetě. Lidé jsou pro ně jen „lidská zvířata“, podřadné bytosti, které nejsou schopny se naučit ničemu složitějšímu. Když se ale při sesuvu půdy v horách objeví zlatá žíla, šéf bezpečnosti Terl a jeho asistent se rozhodnou, že se pokusí vyškolit lidská zvířata, aby pro ně těžili toto zlato z hory plné uranu, kde hrozí udušení. Zápletka akčního sci-fi filmu pak spočívá v tom, že se dělníci pod vedením Johnyho odhodlají ke vzpouře proti obludám – Salkům – a speciálně proti největšímu ze zloduchů, Terlovi, který se chce na úkor jejich úmorné práce obohatit. Na vítězném konci vzpoury stojí osvobození lidské rasy a otvírá se nová budoucnost pro jejich děti. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem se úspěšně vyhýbal téměř devět let. Jednou to přijít muselo a musím říct, že přes všechny proklamace si "Bojiště Země" Odpadní hodnocení prostě nezaslouží. Ano, je to velmi pokleslé, laciné, nepravděpodobné a místy zcela pitomé sci-fi. Jedna průměrná epizoda Star Treku vydá na neskonale kvalitnější zábavu... Ale přesto nemůžu říct, že by mi tenhle film přišel jako absolutně duchaprostá slátanina. Dá se tam narazit na náznak děje a dokonce to má i nějakou základní myšlenku. Nakonec mi z toho vychází luxusní jedna hvězdička. Pořád lepší než koukat na jednání z parlamentu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tohle je zajímavé scifi ,ano pro většinu z vás jak koukám je to spíš odpad ,ale je třeba brát to s nadhledem a nadsázkou. Něco do sebe to má. Lidi jsou tu jako otroci ,kteří bud žijí primitivně v jeskyních a nebo jsou chytáni a nucení pracovat dokud neumřou na jiných planetách. Jejich otrokáři Psychloni ,tem jde hlavně o zlato. Za zmínku stojí postava Johna Travolty ten je perfektní. Člověk Johny ,kterému dají jeho dočasný pánové možnost poznat vědomosti a jazyk otrokářů toho samozřejmě využívá ke vzpouře. Sem tam jsou tam totální nesmysly jako třeba ,když Johny řekne lidem at se naučí lítat na stíhačkách během pár dní. A ty to přirovnávají ke krocení divokého koně poněkud hodně přehnané!! Kdyby to bylo tak lehké tak by lítal každý. A to ty lidi byli zvyklý žít primitivně a najednou se během chvilky naučí lítat se stroji ,kterým zákonitě nemůžou rozumět. Přesto se na to docela slušně nechá dívat a člověk se tomu spíš směje než ,aby to bral nák moc vážně. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film, kterej si rozhodně hodnocení "odpad!" nezaslouží. Není to nic extra, ale spíše takové béčkové scifi (které se točily v 80. letech) s áčkovými efekty (na svou dobu) a solidní hudbou. Ze začátku trochu nudí, ale pak dostane slovo akce, která je vcelku povedená. Kamera občas pitomá, občas zase dobrá a střihy mi trochu připomínaly Star Wars ságu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je natolik blbej, že už to ani neni k smíchu, ale spíš mi bylo za jeho tvůrce až trapně. Kdyby někoho zajímalo, za co dávám tu hvězdičku, tak to má 2 důvody: 1) Pobavila mě jedna hláška: Co je to za zvíře na fotce? To je pes. Hmm, asi to bylo nejvyspělejší zvíře na Zemi, když mu člověk dělal řidiče. 2) Našly se tam dva momenty, který mi připomněly, že jsem už dlouho neviděl Blade runnera. Jednak to byla zpomalená scéna, kdy člověk střelenej do zad běží a padá skrz skleněný výlohy a potom záběr na planetu Psychlonů, kde je vidět temný město a nějaký věže, ze kterejch šlehaj plameny. I když teda uznávám, že psát v souvislosti s touhle sračkou o Blade runnerovi, to je skoro zločin. Jinak už nevim, co víc k tomu napsat. Snad mě akorát mrzí, že jsem film neviděl s dabingem Pavla Trávníčka, kterej tady všichni vychvalujou. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo 30 let starý, rozhodně by to mělo benevolentnější hodnocení od všech těch masochistických milovníků nechtěně špatných filmů. Akorát chudák Barry - co se pocitu trapnosti za zúčastněné herce týče, John z toho vyšel nepoměrně líp (i když je to samozřejmě rolí). Dabing s nafetovaným Trávníčkem jahoda lahoda. "Carlo prošel." !!! :´) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Podľa Martyho Rathbuna, bývalého čelného predstaviteľa scientologickej cirkvi sa jej vodca David Miscavige aktívne podieľal na tvorbe filmu. Po jeho neúspechu poprel akúkoľvek spojitosť s cirkvou a filmom. (Sunwheel)
  • Film bol natočený podľa rovnomenného románu. Keďže bola sfilmovaná len prvá polovica knihy, počítalo sa aj s natočením sequelu. Tieto plány sa však nakoniec neuskutočnili z dôvodu príliš negatívnych reakcií na film zo strany divákov i kritiky. (Abiosis)
  • Před natáčením se John Travolta vyžíval ve velkohubých prohlášeních, které inzerovaly „největší sci-fi film všech dob“. Také prohlásil: „Myslím, že ten film je Pulp Fiction roku 3000“. (Duoscop)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama