Reklama

Reklama

Červi

Trailer

Obsahy(1)

Dne 29. září 1975 zasáhla pobřeží Georgie prudká bouře. Poblíž městečka Fly Creek se zřítilo vedení vysokého napětí a do půdy se dostalo obrovské množství elektřiny. Vzápětí na městečko zaútočily miliony slizkých červů. Vypadá to, že lidé nemají šanci... (Allan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká zoufalost. Lieberman tímto "filmem" neprovokuje veřejnost, nýbrž duševní zdraví diváka. Prvních 45 minut se neodehrává vůbec nic. Jsme pouze seznámeni s ústředním duem, které je mnohem nechutnější, než červi samotní. Režisér tohoto nesmyslu měl být urychleně léčen, neboť totálně selhal nejen jako filmař, ale i jako racionálně uvažující člověk. Squirm nenabídnou zhola nic. Jsou snad jen zářným příkladem toho, jak se práce na filmu může vymknout z rukou a vznikne tak naprostá zhovadilost, která nikdy neměla spatřit světlo světa. 0% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tiché a kľudné mestečko Fly Creek. Po búrke nastanú zjavné problémy s červíčkami, ktoré radi kúšu všetko navôkol. Bodaj by nie, sú tak trošku nahnevané, keďže do ich pôdy prúdi niekoľko tisíc voltov z padnutého stožiaru. Priemerne natočený, "béčkový" horor. Začiatočné nudné pasáže pôsobia síce riadne zdržujúco, ale ja im vo svojej veľkorysosti s radosťou odpúšťam. Kinematografia v roku 1976 rozhodne nebola na takej úrovni ako ju poznáme dnes. A práve z toho dôvodu je až prekvapivé, aký strach môžu navodiť dobre zvolené scény, spojené s mrazivou hudbou v pozadí. Minimálne mesiac nechcem vidieť žiadneho červa! http://www.youtube.com/watch?v=z9wXquM8FjY ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Mám rád divný filmy. Člověk neustále žasne nad tím, s čím dalším tvůrci přijdou. Tyhle filmy nepřestávají překvapovat, diváka dost zneklidní, a ten si pak nemůže být absolutně ničím jistý. I u Červů jsem dostal trochu něco jinýho než jsem očekával. Rozhodně se nejedná o nějaký klasický ekohoror, Lieberman přidal i prvky hixploitation a s pomocí dost ošklivých, ale zajímavých, ne-herců předvedl poměrně intenzivní sleazy atmosféru. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. Sice je to blbé až hrůza (obzvláště dementní je těch několik scén, v nichž červi zabíraní zblízka vyluzují jakési směšné zvuky, které znějí přibližně jako kvičení astmatických prasat) a některé herecké výkony jsou dost slabé, ale jako celek je to znamenitě pokleslá zábava. Nasmál jsem se u toho dost a občas přemýšlel, jak asi natočili tu lavinu červů a podobně. Strašidelné mi to ovšem nepřišlo ani trochu, spíš takové typicky sedmdesátkové. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Z tohto námetu sa dalo vyťažiť ďaleko viac, i spracovanie mohlo byť lepšie, a to aj v 70. rokoch. Ale začiatok bol veľmi sľubný. Zúrila burka, vietor trhal drôty vysokého napätia, výboje elektriny aktivovali červy, buranskí obyvatelia Fly Creeku sa zbavovali následkov smršte, ryšavá Gery sa pred zrakmi divákov osprchovala a išla čakať frajera... A potom sa dlho nič nedialo. Tých zopár červíkov a zlovestných náznakov nevytvorilo napätie ani hororovú atmosféru. Prvý poriadny útok červov prišiel až v 47. minúte. našťastie v záverečnej polhodinke nastal obrat: atmosféra zhustla aj červov bolo zrazu mnoho. Hoci vyzerali ako boloňské špagety: dlhé, krvavočervené a zamastené od mäsa (v tomto prípade ľudského), miestami naháňali strach. Len škoda, že sa nemohli väčšmi prejaviť, to podstatné zostávalo mimo obrazu. Takže, slabšie 3 body. ()

Galerie (35)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama