Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žhavý písek, tvrdý dril a smrt na každém kroku, takový je život Cizinecké legie pod žhavým Africkým sluncem. Hlavní postavou příběhu zasazeného do dvacátých let dvacátého století je lehkomyslný francouzský boxer a flamendr Alain Lefevre, který udělá tu chybu, že se zaplete s milenkou nechvalně známého mafiánského bosse. Na útěku před jeho zabijáky se rozhodne ukrýt osvědčeným způsobem a nechá se naverbovat k francouzské cizinecké legii, která ho pošle k pluku do severní Afriky, kde se stává spolubojovníkem pestré směsi mužů všech možných ras, vyznání i příčin, které je přivedly do řad legie. Tady se mladý muž musí utkat nejen s brutálním psychopatickým velitelem, tradičně tvrdým a krutým výcvikem, ale také s jednotkami krvelačných partyzánů a dokonce i s najatým zabijákem, který ho přijede zabít poté, co francouzský mafián zjistí, kam zmizel. Všechny rozpory mezi muži jednotky, všechny jejich osobní potíže a pocity se ovšem stávají bezvýznamnými v okamžiku, kdy je pevnost napadena Araby odhodlanými ke všemu. Zdá se, že tentokrát ani kulomety zasypávající nepřítele deštěm kulek nepomohou. A tak nezbývá než doufat, že Alain přežije a vrátí se do Paříže, aby mohl očistit své jméno pošpiněné falešným obviněním a také získat ruku ženy, kterou stále miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Bohužel tvář JCVD filmu více ubližuje než pomáhá. A to ze dvou důvodů. Pokud bychom měli toto dílo považovat za seriózní válečné drama, muselo by toho být hodně jinak. Moje pocity při sledování filmu se ani na chvíli neblížili pocitům, které na obrazovce byly. Neměl jsem žízeň, nebyl utahanej z dlouhé cesty, necítil jsem se stísněně při obraně pevnosti. Důvodem je bohužel sice i rozpočet, ale rozhodně a především to jak zde herci hrají. A to včetně JCVD, který prostě nemá na to tyhle emoce navodit. Film nejde ale brát ani jako vandamovku. Ne jen proto že JCVD se zde prostě snaží doopravdy hrát, ale hlavně proto že, krom pár levých a pravých háků nic neukáže. Ale i přes to, že nejde o vandamovku a už vůbec ne o kvalitní válečný film, to není taková bída, jak ukazuje hodnocení a některé komentáře. Kouknout se na to dá. 60 procent ... za snahu Jeana. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Boxerský bojovník, který díky pletkám s mafií zdrhne do Cizinecké legie. Zprvu se to zdá jako dobrý nápad, ale brzy každý pochopí, že to zas taková legrace nebude. Van Damme se v tomto nenákladném dílku pokouší o průnik na dramatickou scénu, ale jeho škleb se opravdu hodí jen do scén, kde dostává přes čelist.. nikoli, když se pokouší plakat. Působí to komicky a nevěrohodně. Scénář vcelku průměrný a téhle partě se jej podařilo vcelku slušně zahrát, ale příběh ničím negraduje a jediné, co divák z celého filmu má a co mu po zhlédnutí zbude, je pocit, jako by ho někdo nakopal do zádele a ukradl mu peněženku s necelými dvěma hodinami jeho života. Inu, Jeane, příště už raději ne. 50% ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

Už jsem teda viděl s Van Dammem horší filmy!! Myslim si,že dát tomuhle filmu odpad, může jen někdo,kdo ho prostě nemusí,protože tak špatný to zase nebylo!! Je to změna a dobrá změna...hlavní pointou filmu není provaz,otočka nebo umění boje po slepu...zajímavej příběh o člověku,kterej se zapletl s nesprávnýma lidma a nejlepší variantou,jak se jich zbavit,je neúprosný boj někde v poušti...ukázka toho,jak válka dokáže semknout kolektiv,co dokážete obětovat pro kamaráda a co všechno dokážete zkousnout...od Timecopu měl Van Damme několik let hodně hluchá místa a za zmínku stojí max Souboj cti, Inferno nebo tohle, ale jak jsem psal pár řádek výš...není to vůbec špatnej film a koukat se na něj dá...60% ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvážněji laděný film Jean-Claude Van Dammea před JCVD ve kterém dokázal,že je schopen bez roznožky a hromady bitek taky něco zahrát.Paradoxně to bylo v době kdy začal točit ty příšerný hovadiny.PS:Několik lidí tady píše něco o vykrádání "Pochoduj nebo zemři".Tento film jsem sice neviděl,ale tak nějak si říkám,že když chce někdo točit něco co už tady bylo,je nějaká vykradačka lepší než remake (předělávky zatím zvoraly co mohly,tak aspoň nedojde ke zprznění originálu). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Van Damme ukázal, že umí i něco jinýho, než jenom kopy z otočky. Tohle byl asi jeho nejlepší hereckej výkon, co jsem viděl. Film je sice trochu předvídatelnej a nějaký to klišé se tam najde, ale neni špatnej. Ve druhý půlce jsou pak docela povedený akční scény a skoro jsem uvažoval i o 4 hvězdách. Bohužel konec mi přišel tak trochu z kategorie deus ex machina. spoiler: Van Damme přežije jako poslední z legionářů a ten hlavní terorista Zarkáví mu řekne něco jako: "Seš fakt hrdina, pyčo. To je u nás známka punku, takže tě necháme žít." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Původně měl snímek zamířit do kin, nakonec šel však pouze do videodistribuce. (korbitch22)
  • Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) při focení do novin střílí z kulometu M1914 Hotchkiss. V boji potom ovšem legionáři používají kulomet Lewis gun v ráži .303 British. (HectorHagman)
  • Na konci 63. minúty sa Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) zoznamuje s dvoma legionármi, pričom pri zábere od chrbta má jeden z nich v ústach cigaretu a v pravej ruke drží zápalku, ale v zábere spredu už v pravej ruke drží cigaretu. (ČSFD)

Reklama

Reklama