Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

pravo 

všechny recenze uživatele

Van Damme v akcii. Autorom evidentne nezáležalo na deji a príbeh bol iba prostriedok ako dostať hrdinu do čo najviac bitiek. Film začne relatívne zaujímavo- bratská spolupatričnosť, obetovanie sa v prospech rodiny, ale postupom času postavy konajú nevierohodne a všetko sa sústreďuje iba na finálnu bitku. V mladosti som podobným filmom dosť fandil, no dnes sa tomu len čudujem. Film odporúčam sledovať osobám pod 15 rokov a fanúšikom bojového umenia a lá Van Damme. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slizouni v oblecích pokřikují jak zvířata, dámy v kostýmcích a s dolary v rukou vyšilují, bleskurychle mluvící chlapík vybírá sázky, do půl těla svlečené mlátičky se ohánějí v dobře nastříhaných soubojích a divák se lehce stydí, na co se to vlastně dívá. Voják cizinecké legie Jean-Claude zamáčkne slzu za mrtvého bratra, kterého upálili členové drogového gangu a jehož rodina se dostává do finanční tísně. A na příběh je zaděláno. Kdyby se nezapojil do pouličního zápasu, možná by si musel ustlat někde mezi bezdomovci, takhle pokračuje v tom, čím se stal v americké béčkové produkci průkopníkem: arénových mlátiček. Sic chybí na tu dobu typická montážní tréninková sekvence a nemá to ani takový feeling jako Lettichův jiný kousek s Van Dammem (Dvojitý zásah; napsal mimo jiné i jeho Krvavý sport nebo Legionáře), i tak je tahle směs pouličních rvaček možná i sympatičtější, než klasické arénové kousky. Akční film, stejně jako my, je tak či onak už někde jinde, ale občas není špatné zavzpomínat. Je to typický Van Damme – nebojte, i své „tvrdé“ půlky ukáže. Bez nich by to asi nešlo. ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

Filmy s Van Dammem hodnotím vždy trošku jinak. Byl to můj dětský vzor a i teď ho uznávam a to z několika důvodů. Je to držitel černého pásu v karate,ve dvaceti se stal mistrem Evropy a z nevelký Belgie se dostal strastiplnou cestou až do Holywoodu,takže něco přeci jen dokázal. Je neustále kritizovaný a jeho filmy taky. Kvalitní herec to určitě není a nikdy nebyl,ale já se u jeho filmů rozhodně nenudim. U tohohle filmu se mi líbí,že je to o něčem jiném, než jeho předchozí Kickboxer nebo Krvavý sport. Má to i nějakej příběh a není to jen typická arénovka a závěrečná scéna,kdy ho nakonec ti dva studení čumáci pustí,dojme asi každýho...má rozhodně horší filmy,ale tohle je jeden z těch lepších! Původně jsem se chtěl motat kolem 60-70%,ale když vidim ty negativní komenty,dam 4 hvězdy a 80%...zdar a sílu ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší Van Dammův film. Příběh je celkem poutavý, velice ochotně a rád jsem se nechával dojímat nad způsobem jak finančně pomáhal Van Damme švagrové a její dceři Nicole - jak jinak než bitkami, že? Prostě obě stránky filmu - ať už akční plná nejrůznějších bojových stylů a prostředí nebo ta druhá citová - složitý vztah k rodinným pozůstalým po bratrovi a jeho oddaná vůle jim vypomáhat i přes počáteční odmítání, to celé dělá krásný film plný povedených bitek a ještě je zde krásná hudba Johna Scotta (obzvlášť motiv Nicole je překrásný). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kýč není v kopáčově filmografii ničím výjimečným a na choreografy měl (kromě Krvavého sportu) vždycky docela smůlu a tak se žádný z jeho fláků neskví bůhvíjak památnými bojovými scénami. Lví srdce mne ale vcelku po letech překvapilo, možná to bylo i vcelku životnou postavou zmrzačeného manažera Joshui, ale já nebyl z celé té nanicovatosti nijak zvlášť otrávený, byť tedy slaďounká neteřinka byla na pěstičku.  Souboje pak té krásy sice příliš nepobraly, ale zase jich bylo dost, odehrávaly se v pestrém prostředí i oděvech ( bazén a plavky, to nevymyslíš) a  proti neandetrálci jsem Žánovi ten palec i držel. Tři nezávadné by byly tak akorát, ale proč zase jednou lehce nepřidat. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno