Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Kdeže levie, skôr srdce slona malo finále, dokonca sa vsadím, že aj ten černoch vsádzal na správneho víťaza, len rozlámaného Van Damma chcel radšej zdravého, preto mu zaklamam. Oceňujem starostlivo vybrané priestory pre duely, pekné telá v bikinách a na béčko málo vídaný priebeh. Miesto pátrania po zabijakoch brata, ktorých by si ktokoľvek iný našiel aj v Alcatraze, sa hlavný hrdina radšej rozhodne kúpiť neteri nový bicykel. Čo mi nesadlo zvolená pouličná kamera bez jediného filmového filtra, pomaly ako z venezuelskej telenovely. Rovnako by sa našli výhrady ku strihu, ktorý beriem ako podraz na diváka. Ten sa neraz stáva svedkom jedného úderu z viacerých uhlov pohľadu, čo možno pridáva na efektivite, no pôsobí príliš umelo a vykalkulovane. Inak svižná a každým ďalším zápasom gradujúca mlátička. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kromě Smrtícího zatykače vznik v roce 90 ještě Lion. Úvodní atmoška ugrilovaného chlápka, který je brácha našeho JCVD dává tušit, že tentokráte se legrace určitě nedočkáme. Téma je notně pochmurné a přestože jsem nikdy nepobral, jak může být švagrová na našeho hrdinu naštvaná, kvůli tomu že propásl smrt svého bráchy. Z lidského hlediska přeci chápu, že cizinecká legie není holubník a JCVD se snaží seč mu síly stačí, aby se nějak protloukl až do LA. A taky že se mu to pomocí výdělků na pouličních zápasech nakonec podaří. Bohužel pozdě. Jenže zbývá ještě vydělat penízky pro svou jedinou rodinu a tak musí sfouknout celkem 6 protivníků v soubojích různorodé kvality. Dva souboje jsou zcela o ničem, v dalším pleskne chlápka přes pytlík, v dalším si to rozdají kdesi na parkovišti mezi auty se Skotem a zajímavé jsou tedy jen když vlasatého Tarzana knokautuje efektně loktem do držky a poslední závěrečný proti Attilovi. Kromě tohoto nabízí Lion opět děj, ale ten stojí docela zahouby. Lion není zrovna sympatická postava a poprvé jsem měl s Jeanovou postavou jako takovou slušný problém. Působí zbytečně arogantně až nafoukaně, přestože mu vlastně okolí neustále pomáhá. Problém Lvího srdce vidím také v tom, že na Lettichových filmech zub času zapracoval možná víc než u jiných. Neumím to moc vysvětlit, ale kouká se na to podstatně hůř, přestože prvních 10-15 minut není vůbec špatných. Také mě moc nesedí jakýsi pokus o doják. Tohle mě prostě k Jean-Claudeovi moc nejde. 55% ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, jeden z nejlepších Van Dammových filmů, motivační i emocionální scény. Je to určitě hodně ovlivněné mým dětstvím. JCVD patřil od mala k mým největším borcům. A když malá Nicole na pirátské VHSce zavolala onkel Leon po tom co vyběhl v závěrečné scéně za horizontem, k tomu ta hudba, no.... To je na kapesník :-) Van Damme ukazuje že umí nejen kopat a boxovat do vajec, ale i hrát. jasných 100% ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, ale s väčšinou z vás nemôžem súhlasiť, včera som si tento film pozrel, a je to asi najlepší Van Dammov film. Pekná hudba, celkom dobrý príbeh,nechýbajú ani otočky, záporný hrdina aj koniec sa mi páčil. Možno nám to v dnešnej dobe pri tých všetkých dobrých filmoch, a oscarových filmoch príde trápne a o ničom, ale v tú dobu to bol akčný kinohit, a na Van Damma nikto ani nedopustil, všetci vtedy chodili do kín na jeho filmy, len po čase mu to už pokazili tie jeho prepadáky, ktoré sa s týmto filmom nedajú ani porovnať. Tento film by mal mať aspoň z úcty k týmto nenáročným akčným filmom minimálne 65%-70%.Van Damme superhviezda akčných filmov 90 rokov. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Výborný film JCVDho a také film mého mládí. Pouliční rvačky, skvělé arénové zápasy, k tomu dobrá hudba a JCVD má zde srdce na správném místě a k tomu bojuje jako lev, aby zachránil svou rodinu. No prostě má "lví srdce". Z nostalgie jednoduše nemůžu dát horší hodnocení a ikdybych film v dětství neviděl, jistě by si minimálně tři hvězdy zasloužil. 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)
  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)

Reklama

Reklama