Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

nash. 

všechny recenze uživatele

Páni, tak na tohle jsme v pionýrských dobách videa nadšeně koukali? V šesté kopii s vypadávajícími barvami a klasickým jednohlasým podmluvem? Bubák Van Damme jako zlý Rusák, duch Brůslíího jako učitel nadšeného outsidera, komický sidekick pro obveselení, parta rádoby zlých výrostků a nakonec turnaj, kde to outsider všem nandá? Jo, tak to je absolutní klasika. Všichni přehrávají jako o život, takže to občas připomíná grotesky Macka Sennetta, ale má to štávu a herecké výkony, scénář i všechny další výtky proti sobě mají mocnou sílu nostalgie, která je všechny hladce odrazí. Takže jo, je to blbost. Tak neskutečná až je zábavná. Navíc mi to kdysi razilo cestu do pokleslého filmového světa za "železnou oponou" kde film nebyl jen umění, ale i zábava a proto klidně jednu hvězdu přihodím a za čas to možná zase vytáhnu z police, ofoukám pomyslný prach a znova projedu, abych si nostalgicky zavzpomínal. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

První film Jeana Claudeho, první z té opravdové série bojových filmů, zpětně už působí silně úsměvně, tenkrát to byl prostě top of the world! Snem každého kluka bylo, aby mu přišel duch Bruce Leeho říct ať na sobě maká jako žádný jiný a naučího nakopávat zadky. Doporučuji pro všechny fandy bojových filmů. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Překrásně tupý film, který bych rád vyslal v nějaké sondě do vesmíru, aby mimozemské civilizace pochopily, co to byla hollywoodská 80. léta." Pokud tohle napsal Tetsuo ke Stallonově Kobře, chtěl bych vědět, co by napsal ke Karate Tigrovi 1! Atmosféra 8O´ths se všema svýma klišé na vás dýchá opravdu na každém kroku a příběh je tak neskutečně tupý, že už jen kvůli tomu ho nejde nemilovat:) Hlavní záporáci vyhrožují karate školám pomocí jiných karate zápasníků (ti byli v té době asi snadněji k dostání než pistole;)),pak tady máme hypertlustého puberťáka, co si kupuje kamarády pomocí hamburgrů a všemožně hlavnímu hrdinovi škodí a nakonec je tu samozřejmě i hlavní hrdina, což je typický pubertální looser, jehož ale duch Bruce Lee vytrénuje natolik, že bez problémů porazí i ruského karate mistra, který si před chvílí lehce poradil s karate šampionem Ameriky. Tady ale naštěstí nastupuje Jean-Claude Van Damme as "Ivan, the Russian", který je oproti svým pozdějším filmům neuvěřitelně ve formě a i když je na něm vidět, že se v souboji s hlavním hrdinou hoooodně krotí, předvádí fakt dobré karate, už kvůli kterému to určitě stojí za vidění. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Karate tiger: Kopu a koušu: Neustupuj, zdrhej. Tak konečně vím nejen, co je béčko, céčko a péčko, ale nově i káčko: kopací filmy. Chtěla bych vidět toho, kdo může mít požitek ze sledování retardovaného puboše, který uctívá Bruce Lee až k nepříčetnosti a skupiny dalších mentálně solidárních vypatlanců v příběhu tak pitomém, až to bouchá dveřma. Kolik má asi takový jedinec nohou a rukou, když hlavu nepochybně žádnou? Jean-Claude van Damme jako nažehlený Rus-zaťatý-skus s matrixovskými schopnostmi je jediným důvodem, proč si tuhle volovinu pustit, ale hodně, hodně slabým. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

JASON WHAT ARE YOU DOING? THIS ISN'T BRUCE LEE'S JEET KUNE DO!! Tato naprostá klasika plná vtipných i dech beroucích scén, je jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy měl to štěstí vidět. Je tu vše, od skvělé 80's doby, přes Bruce Leeho ducha, až po výbornou hudbu. Velice našlapaný film a hned první scénka ve škole karate, kdy Van Damme zlomí mistrovi nohu, který po té vykřikne jako kdyby šlápl v Chorvatsku na ježka a následně dostane ještě tři kopačky a kop z otočky na cestu směrem k zemi, vás v tom utvrdí. Co následuje pak, je skvělí příběh mladého a nadějného Jasona, který se dostane nakonec až na vrchol, kde na něj čeká buchta v žlutejch teplákách a tu prostě chtěl. Sečteno podtrženo, vidět mladého Van Damma, jak vyletí jako býk na Jasonovu rudou teplákovku, když ho nazve 'rusákem' je moment, který by měl vidět každý, kdo má rád martial arts filmy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Když se Jasonovi (Kurt McKinley) prvně zjeví Bruce Lee (Tai Chung Kim) a vysvětluje mu první údery, objeví se nad jeho hlavou přibližně na 10 vteřin zvukařův mikrofon. (Stejšn)

Reklama

Reklama