Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

cachina 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádným fanouškem Jean-Clouada Van Damma a ani jeho filmů. A to se nezmění ani po snímku Není úniku. Jean-Cloude prostě podle mě neumí hrát a to dokazuje i nyní. Film má sice dokonce i děj. Ale bohužel velmi šablonovitý a předvídatelný. Je tu méně akce, která ustupuje na úkor milostné dějové linky. Jean-Cloade jako hodný propuštěný vězeň, který zachraňuje zvířata a vesničany proti velké bezohledné společnosti. U toho se stačí zamilovat, stát se novým otcem dětí a zmlátit pár chlápků. Je jenom otázka času, kdy se dá dohromady s vdovou a kdy na něho praskne, že je právě utekl z vězní. Obojí musí nevyhnutelně přijít. Absence více akce a děj bohužel znamenají, že Jean musí trochu i hrát. A to i v citovějších scénách např. s malými dětmi atd. Jenže Jean-Claude si po celou dobu vystačí s jedním obličejem, který se nezmění při rvačce ani při sexu. Párkrát se tam mihne nahý a je konec. Snímek Není úniku mě tedy nepřesvědčil a nedonutil, abych si pustil jiné filmy s nehercem Jean-Claudem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Svého času obrovské zklamání a v té době jedna z nejslabších Van Dammovek. Každý akční fanda od nové Van Dammovky vždycky očekával hlavně akci a zpomalené otočky. Bohužel zde je akce minimum a jede se spíše na strunu romantické podívané pro rodinu. Jen to občas naruší nějaký ten výstřel, nebo rána do ksichtu. ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Nelze hrát celej život jen mlátiče a i JCVD se z tohohle stereotypu rád pokoušel vystoupit. Za mě je tohle takovej příjemnej dobře utíkající film o chlapíkovi, co kdysi dávno sice nežil nejspořádanější život, ale má srdce na pravym místě a snaží se svoje chyby odčinit. A já mu tuhle roli věřil, sed mi do ní dobře a jsem rád, že i takovýhle filmy točil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme se tímto snímkem oprostil od věčných akčňáku a ukázal, že se nebojí ani dramatičtějších rolí. Tématicky se to od ryze akčních námětů sice zase až tak neliší, ale po patřičných úpravách bylo docíleno jistých nápadů. Příběh tedy daleko více sází na dramatizaci, romantičnost a citové projevy. Co se týče herectví, nelze Jean-Claudovi upřít snahu. Jeho kamenná tvář sice hereckému projevu nijak nepřidala, ale budiž, šlo o vážnou postavu. Pro jeho fanoušky to však bylo překvapení a šok, a tak z nezvyku většinou nesměle snímek strhali, protože tohle už nebyl Van Damme, jak ho všichni znali. Akční scény tu sice jsou, ale vyznívají spíše jako nucený doplněk děje. Charakter Sama Gillena, kterého Jean-Claude hraje, je jasně definovaný. Uprchlý trestanec schopný obětovat svoji svobodu, aby zachránil vdovu s dvěma malými dětmi před ztrátou domova a snad i života, přeci jen dokáže povznést jisté sympatie a porozumění. ()

yVANs 

všechny recenze uživatele

Jean Claude víc hraje než bojuje a to je samozřejmě přinejlepším nuda, avšak bez něj a Rosanny Arquette by to byl normální naprosto nudnej rodinnej film a asi by se na to kromě nějakých nešťastných náhod nikdo nedíval. Příběh by se dal shrnout do jedné věty, veškeré delší vyprávění by již bylo nad rámec toho co opravdu ve filmu bylo. Akční opravdu pramálo, romantický jen asi pro opravdu skalní fanošky nahého JCVD...drama však to je opravdu dechberouci. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Van Damme si snímkem vysloužil na MTV Movie Awards svou třetí nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)

Reklama

Reklama