Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

predators 

všechny recenze uživatele

Přikláním se a plně souhlasím s Chupacabre(ikdyž k tomuto filmu žádný komentář nenapsal:-)) To ovšem nevadí, stotožňuji se s ním v plném hodnocení a to myslím stačí. Né, že nestačí? Tak dobře. Podoba s Krvavým sportem se nezapře, ale to není na škodu. Opět budete Van Dammíkovi fandit jako kdysi dávno a opět se budete perfektně bavit. Nejen u "sportu", ale taky příběhem, který vůbec není špatný! Zajímavosti: Původní myšlenka tohoto zápasu vznikla v jedné české hospodě. Chlapi sa ožrali a pak sa mezi sebů začali mydlit. No a kdo zostal poslední, dostal půllitr, tedy Červený drak. Mniši neměli nic jiného na práci, než studovat dějiny a jednou na tuto našu tradicu narazili a uspořádali podle ní turnaj. No a protože tolik nechlastali, tak si mohli dovolit draka zlatého. :-) Sakra, ale je to dlouhá zajímavost, co? :-) 80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Van Damme o filme pred natáčaním naduto tvrdil, že to bude BEN HUR bojových filmov. No to čo natočil, sa na nič také ani zďaleka nepodobá. Film paradoxne kazia bojové scény, to znamená polovica filmu. Sú totižto nahádzané len tak na seba, ako v nejakej videohre. Jean-Claude však týmto filmom chcel vzdať poctu žánru, ktorý ho stvoril. No mal si dať viac záležať. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že mi tento klenot, režijní debut Belgické pumy unikal celé dětství. Na dřeň ohoblovaný příběh soustředěný především na scény zápasu, které JCVD točí značně na rychlo a největší pozornost věnuje vlastnímu zápasu s mongolskou stepní šunkou. Hudbu složil zcela bezpochyb jeden z nejhorších skladatelů naší éry - Randy Edelman, horší rádoby organický zvuk synťáků snad neexistuje. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka s Van Dammem, kde má Roger Moore asi svojí jedinou normální postbondovskou roli. I když se tam moc nikdo nemidlí, je to relaxační podívaná s hezkým hudebním tématem a lehkým smyslem pro humor. Finální mezinárodní turnaj (soudruh z SSSR jde první k zemi) má pěkné souboje, možná trochu krátké, ale řezník z Mongolska dá na koneci docela zabrat. -"Lucky punch." -"Yeah, yeah... lucky punch." ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Van Damme se pro svou režijní premiéru (a zatím taky bohužel derniéru) rozhodl zrecyklovat zajímavé téma kosmopolitního turnaje ze svého úspešného Bloodsportu a už od začátku se pustil do odstraňování jeho chyb. Příběh je přeci jen trochu zapletenější, výprava úžasná, režie nečekaně povedená (jedna z nejlepších, jaká se v jeho filmech vyskytla) a hlavně samotní bojovníci už se neliší pouze barvou trenek, ale rozeznáte je jak podle výrazného zjevu, tak podle odlišných bojových stylů. Nechybí třeba Sumo, Muai thai, Capoira a další a některé styly si snad autoři sami vymysleli pro účely filmu. (Mým oblíbeným závodníkem se stal Španěl, co vypadá jako Antonio Banderas, postoj má jako toreador a při každé otočce udělá Trrrrraa!!!). Při všem tom režírování ale Van Damme nejspíš zapoměl na to nejdůležitější - na souboje. Ty jsou totiž odfláklé až hrůza. Většina zápasníků nevydrží ani dvě rány (některým dokonce stačí jedna) a než vůbec zjistíte, kdo bojuje, je konec zápasu. Hlavního záporáku tu navíc dělá nějaký dvoumetrový mongol, co má místo svalů rosol, celou dobu se tváří jako strašný geroj a pak ho neskutečně pomalý a nemotorný?!? Van Damme párkrát kopne a je po souboji. Časy Tong poa už jsou holt asi nenávratně pryč a časy Van Damma taky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama