Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (719)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Opravdu výtečný pocit... vše vedené precizně a vypadá skvěle. Herci vybraní také tip top. Bylo by to za 5, kdyby člověk po prvních 10 minutách nevěděl, jak to dopadne.

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Nic jsem si nesliboval, ale doufal jsem v něco jako Hawkeye, který se nakonec vyvedl. Po prvním dílu jsem si řekl, jo... proč ne, zajímavý koncept, super herci. Pak to jde uplně do kytek... je to scénáristicky a režijně naprostý maglajz.

plakát

Tengoku-Daimakyo (2023) (seriál) 

Bylo by to na 4*, ten svět je zajímavý a je to vydařile vedené, perfektně animované, ale opravdu nechápu tu japonskou posedlost holčičkama a vším úchylným a sexuálním kolem toho. Strašný...

plakát

Scavengers Reign (2023) (seriál) 

Jo! Parádní scifi, které přišlo uplně z čista jasna. Fantaskní, objevitelské, mysteriozní, vlastně klaustrofobické, i když příběh putuje po někonečných variacích krajiny, fauny a flóry... s dobrými postavami a jejich motivacemi. Takový mix Fantastic Planet, Akira, Stalker, Ghibli, Aldisse a určitě by se něco našlo, ale s jasně svérázným podpisem navíc. Hlavní plus tady není tolik až "originálnost" toho světa, ale že ten svět je brán jako postava a příběh se na ní zaměřuje.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Zatímco Rocky ze Slyových trojčat dostudoval s vyznamenáním a vydal se svou vlastní cestou, tak zbytek se trápí. Rambo tak tak dojel základku a Expendables nedají ani tu speciálku. Expendables 4 je ještě větší zbytečnost než Rambo 5. Lenost/málo prachů ve psaní, efektech a hraní. Nechápu, proč Sly ten scénář vůbec odklepl, když on sám si dává na psaní "velké" nároky. Nic no... smůla, třeba se to odpruží jako s Rockym 5.

plakát

Marvels (2023) 

Nejhorší marvelovka... bla bla... nechtěl jsem kvůli tomu jít do kina... Nakonec dobrý, lepší než poslední Ant-Man nebo Black Widow, aspoň když jste víc do sci-fi části Marvelu. Ms. Marvel je nejlepší casting/postava od původních Avengers. Iman Vellani má tolik energie/charisma a je psaná konzistentně. Ta postava rozdává pozitivní vibes v každé scéně.

plakát

Stvořitel (2023) 

Na další počin Edwardse jsem se hrooozně těšil. Trailery vypadaly super... Výsledek je smůla. Působí, jakoby Edwards točil za pochodu bez scénáře. Ten audiovizuál je úchvatný, záběry promyšlené, hlavně práce s rozměry, CGI neskutečný (obzvlášť vzhledem k rozpočtu), i ten lore zatím. Jenže čistě příběhově je tohle uplná blbina s tolika facepalm momentama, že jsme se v kině i smáli. Škoda...

plakát

Jodorowsky's Dune (2013) 

Krásně zrekonstruovaná varianta budoucnosti. Všechno na papíře vypadá umělecky a povznášejícně, ale zároveň jasně zprostřekovává ještě o trošku méně mainstreamovou Dunu, než jak dopadla ta Lynchova, která by měla ještě menší šanci na globální úspěch stejně jako jiné Jodorowskyho filmy.

plakát

Šílená noc (2022) 

Velké nadšení, instatní klasika. Z trailerů jsem tomu vůbec nevěřil, to bude zase stejná blbost jako s Gibsonem, tak jsem o to i ztratil zájem. Je to skvělá kombinace vánočních US filmů, akčního, a takovýho toho starého Ferrellovského humoru. Má to tu vánoční atmosféru skrze hudbu a výpravu (sníh v podobných filmech vždycky vypadá strašně třeba). Dobře vybraní herci, dobře napsaný dialog. Hezky to kombinuje fantaskní prvky a realitu. I vykrádačka Sám doma zde nepůsobí v rámcí celého stylu filmu vytrženě. Za 5, podruhé příští rok to buse asi spíš za 4. Dal bych si pokračování. -Alright, who the hell are you really, huh? Some security guard who's watched too many action flicks? Some loser ex-cop stuck in a mall playing dress-up with fat kids pissing on your lap? Stop me when I get it right. -It's a little more complicated than that. -Not to me, it's not. Because I want to make it my personal mission, my holiday to-do list, to find you, and to end you, and to wipe my ass with you, and this whole fucking holiday. That's what I want for Christmas, Santa. -That is a terrible thing to want for Christmas. But maybe you and I should discuss that in person. Santa Claus is coming to town.