Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Zajimave pojata detektivka, riznuta akcnimi sekvencemi, v hlavnich rolich Jason Statham (Kuryr), Ryan Phillippe (Velmi nebezpecne znamosti) a Wesley Snipes (Blade) dokazali i z celkem nezajimaveho scenare vycucnout film, ktery nenudi, ma spad a temer nepredvidatelny konec (no dobre, poslednich 15minut uz vite, ze o co vlastne bezi :D ). Co mi akorat na celem filmu nesedelo, byla teorie Chaosu, ktera jaksi ke konci filmu nezapadla a sla vnivec...nicmene, bez tech tri vyse jmenovanych bych dal 2*, takto ale film pozvedli aspon na ty 3* :). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma ještě jaro nedělá. Banda zlodějů napochoduje do banky, udělá v ní rozruch, zalarmuje desítky policistů a pak zmizí. Bez peněz. Šéf zlých hochů má ovšem plán. A zdá se, že nebude jediný. A tvůrci se třesou, aby nám mohli odkrýt pointu, která leckomu dojde o pár desítek minut dřív. A to nehoním machra, tak to prostě je. Chvíli sázíme na budování atmosféry, jindy vystřihneme průměrnou akční naháněčku. Ač se příběh tváří sofistikovaněji, není. Ač se akční momenty tváří, že chtějí v rámci žánru udělat díru do světa, neudělají. Divák to příliš nepobírá, zvlášť když mají ve svém čele Wesleyho Snipese a Jasona Stathama. Žádná akce nezvedne ze židle, a to je sakra průšvih. Ryan Phillipe hraje druhé housle, akční polohy jsem mu příliš nevěřil. Kombinace zlodějského a akčního filmu v tak trochu televizním balení, která mohla dopadnout o poznání lépe. Ale vlastně i hůř. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +Ryan Phillippe, Jason Statham, Wesley Snipes, akce, děj, dobrá hudba, povedená kamera -místy kolístavé tompo/// Tak tohle na mě působilo více jako kvalitní kriminálka, která by se neztratila ani před Kriminálkou Miami. Už vidím jak by z toho mohla být krásná série v tak nabitém obsazení. Dobře, troška fantazie přece neuškodí. A až v druhé řadě je to akční film. Jason Statham toho tolik nepředvede jako v jiných filmech a Wesley je trošku upozadněn. Do popředí se dostane Ryan Phillippe. A je to dobře, konečně si ho po dlouhé době užívám. Natassia Malthe a Keegan Connor Tracy potěší, i když se jen mihnou. Přesto že se to jmenuje Chaos, divák v ději bude mít docela přehled. Jen to co je na začátku zřejmé se ke konci změní, ale nebudu prozrazovat. Třeba si řeknete, že by vás to nenapadlo. Takže až na mírné kolísáni akce, kecání, akce, nic se neděje, kecání, akce je to povedený film./// Celkem 74%/// ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Já jsem opravdu nekoukal na "Zelené peklo 2:Příběh poldů"? To se divím. Absoultní chaos njen v názvu, ale hlavně ve scénáři, kdy se nás tvůrci snaží do poslední chvíle přechytračovat, co to jde. Wesley a Jason, říkal jsem si, že tyhle crossovery bývají povedené, ale jsem zklamán na celé čáře. Měl to být trhák, ale mě to zklamalo. Wesley, v roli padoucha, je nad věcí a tahá poldy za nos, ale výsledek je nepřesvědčující. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina s prepadom banky si priam núka porovnanie so Spikeho výborným Inside Man a zároveň tým rovno vyjadriť aj kvality/slabiny Chaosu. Tam, kde Spike pracuje skrz postavy a štruktúre rozprávania pripisuje rovnakú dôležitosť ako samotnému príbehu, čím sviežo obmieňa žánrové konvencie a mení štandartný produkt na inteligentné a pútavé dielo, Giglio sa vyjadruje výhradne skrz akciu a priznáva, že vie, kde sú jeho hranice a žánrové mantinely prekračovať nemieni. To poteší. Čo nepoteší je fakt, že od polovice film tento prísľub porušuje a snaží sa zrazu hrať na chytrejšieho, než mu vlastne sily a predpoklady stačia. Dovtedy chutná, svižne rozbehnutá a remeslene akceptovateľná jednohubka začína naberať vďaka kopeniu logických dier a za vlasy pritiahnutých scenáristických vývrtiek horkastú pachuť, ktorú korunuje nešťastné finále. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)

Reklama

Reklama