Reklama

Reklama

Day the World Ended

Trailer

Obsahy(1)

Toto sci-fi staví na v Americe v 50tých a 60tých letech velmi oblíbeném tématu – nebezpečí války s hromadným použitím atomových zbraní. Film začíná v "den T. D.", neboli "Total Destruction Day". Pan Madisson se na tento den pečlivě připravoval a díky tomu se mu podařilo zachránit se ve svém domě spolu svojí dcerou Louise. V „chráněném údolí“, ve kterém dům stál, se zachránilo ještě dalších 5 lidí. Tato malá skupinka se musí vypořádat se snižujícími se zásobami jídla, nebezpečím ozáření, masožravými mutanty a i se sebou navzájem. Roger Corman svůj první sci-fi film natočil za 9 dní a s velmi omezeným rozpočtem. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ukecane a nudne postapo, kde su vsetci nadherne nastylovani, upraveni aj obleceni. Atmosfera nefunguje a ako bonus srandovna prisera, ktora musela posobit funny uz aj 20 rokov pred vznikom filmu. Najlepsie na filme su prvych asi 5 minut a originalny (a dramaturgicky velmi dobre funkcny) zaverecny titulok. 3/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Corman v tomto depresívnom postapo predvádza celkom slušne prepracované vzťahy preživších. Až do konca si vystačí s náznakmi, monštrum ukáže až v samotnom závere. Dnes už musí nutne pôsobiť smiešne, ale nemyslím, že toto by malo byť kritérium odpísania filmu. V roku 1955 bol strach z atómovej hrozby natoľko silný, že podobné filmy ako memento ľudskej blbosti museli pôsobiť značne depresívne. Začíname koncom, čiže výbuchom a končíme začiatkom, čiže snahou o nový začiatok ľudstva. Corman použitím tohto paradoxu na mňa celkom zapôsobil. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Post -apokalypticky film ore hororoveho rezisera Rogera Cormana /Pit and The Pendulum, Maska rudé smrti/. A velka nuda, bez atmosfery, bez hereckych vykonov, nudne a plane tempo, rezisersky nevyvazene. Tematika dobra, ale ten rozburany dom neviem co mal symblizovat a par kudolov dymu som videl - to asi bol ten postapokalypticky svet, nevim, len hadam. Jo, par krat tam cosi zadymilo. No nic, bieda, Corman by si takymito filmami povest v zivote nevybudoval : 20 % ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

No, přemýšlím, co se v tom filmu událo a ono vlastně nic. V prvních minutách se k páru tatínek a dcera nakýbluje 5 dalších lidí a jeden osel (zajímavá náhoda, že přišli všichni v jednu chvíli a pak už nic ale ok) no a pak občas někdo z různých důvodů jde na procházku - jednou je to kvůli koupeli u vodopádu, v ostatních případech někdo odejde a druhý ho jde hleda a takhle se různě střídají :D Záporák jde hledat holku, záporáková jde hledat záporáka, podivín jde hledat bůhví co, rick jde hledat osla atd. A celý film se vlastně čeká na to, až naprší, což se nakonec stane. Jejda, spoiler :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem téhle Cormanovky je to že už od začátku film ukazuje kdo je hodný a kdo ne a proto si bohužel nemůžeme ani moc nikoho oblíbit. Hlavní hrdinové jsou strašně otravný a jejich kecy o lásce v takovouhle dobu jsou hodně mimo. Nicméně je to zábava a ten barák v kterým se to odehrává je tak neskutečně obyčejný že jsem se divil jakto že tenhle barák přežil a při tom nemá žádný atomový kryt. Problém je také pro lovce příšer. Protože tady se neuspokojí. Příšera sice není nejhorší ale film ho ukáže až téměř na konci. Pro mě je to průměrný béčko které zabaví. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama