Reklama

Reklama

Pýcha a předsudek

  • USA Pride and Prejudice
Trailer

Obsahy(1)

Elizabeth Bennetová je inteligentní, zodpovědná a pilná studentka, která by se chtěla stát spisovatelkou. Společně se čtyřmi dalšími spolužačkami, Lydií, Kitty, Mary a Jane touží po tom pravém, i když na vdavky před dokončením studia vůbec nepomýšlí. Když se však setká se šarmantním playboyem Wickhamem a citlivým obchodníkem Darcym, její poklidný svět se rozbije na kusy. Dokáže nahlédnout pod líbivý povrch a objevit skutečné úmysly těch dvou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Dějová linie samozřejmě ničím nepřekvapí, pokud jste alespoň teoretickými znalci originálního díla. Přesto jsem byla v mnoha ohledech příjemně překvapená. Dle mého názoru to mělo nenucený odpich a především spád, což se cení. Zvlášť když vezmeme v potaz, že se do "babrání" tohoto mistrovského díla pustili Američané. Některé pasáže sice byly poněkud trapné, ale abych se přiznala, proč jsem nakonec dala čtyři hvězdičky a ne tři - Elizabeth jsem v Kam nějak nemohla najít, ale co mě naprosto uzemnilo, byla nadčasovost postavy Darcyho (mé asi vůbec nejoblíbenější literární postavy), kterého Seale převedl do jednadvacátého století naprosto bravurně a já na to zůstala koukat s pootevřenou pusou. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Obecně přijímanou pravdou je, že dívka v určitém věku a v určité životní situaci musí chtít manžela. Nejspíš jsem byla v té situaci a..... podle mé matky jsem toho věku dosáhla už dost dávno.“ Parta holek na lovu s pomocí nezbytné Růžové bible: Jak dostat vašeho kluka na kolena!. Ovšem ženich ( a ještě k tomu nechtěný) krouží jenom kolem Elizabeth „Dlouho jsem přemýšlel a jsem ochoten přehlédnout všechny věci, které na tobě nesnáším. Nadváhu, mimo jiné“ Ale je tady ještě okouzlující Jack a taky ten do sebe zahleděný morous. Darcy „Někdy je pro mě samota jedinou možností, jak zůstat v příjemné společnosti.“ Teenagerovská verze Pýchy a předsudku. Mě to pobavilo, ale Jane Austenová by se nejspíš dost divila svému jménu v úvodních titulcích. I když. právě vtipné odkazy a citáty z její knihy byly to nejlepší. „Štěstí v manželství je výhradně otázka náhody.“ ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, keď som na tento filmíček narazila na informačnej sieti myslela som si, že bol natočený neskôr ako geniálne prevedenie Pýchy a Predsudku (2005). Preto som si myslela, že toho veľa okopírovali. Po zistení, že tento film bol natočený o dva roky skôr som svoje hodnotenie (pôvodne 25%) zmenila. Teda príjemne som strávila niečo cez jedna a pol hodiny. Aj keď voči herečke čo hrá Elizabeth mám isté pripomienky, je to tak na 40%,,,,,Chýbal malý krok k priemeru.... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jane Austenová se do současnosti skvěle hodí, ale ne v takhle prachbídném podání. Začátek ještě ušel, variace na Pýchu a předsudek u současných single byly sem tam i podařené. Pak to šlo ale do totálního průšvihu, kdy už se nevědělo co a jak hrát a stále zřetelněji bylo vidět, že je to béčkový film hraný céčkovými herci nevalných, ba přímo mizivých kvalit. ()

mau 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne, to bylo vážně hodně špatný.. A to asi dávám tu jedničku z úcty k Austenové, nebo nevim, i když jí by se to asi moc nelíbilo. Jedna z jejích nejsilnějších stránek, dialogy, vyznívají v tomto filmu značně komicky, hlavní představitelka je špatná, většina postav nepřesvědčivých až tragických, jednotlivé klíčové scény příběhu jsou zkrátka řazeny aditivně bez větší invence.. No to i mezi teenagerskými komediemi se najdou lepší.. Zkrátka, 40% je podle mě, vážění uživatelé, značně přespříliš.. :) ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Pýcha a předsudek ve dvacátém století...no nebyla to taková katastrofa, jakou jsem čekala. Odkazů na Jane Austenovou bylo hodně, někdy i zajímavě použity, někdy geniální autorku jen vykrádají. Nejvíc mi vadily stereotypy - krásný holky s brýlemi a lidi mají věřit, že jsou ošklivky. Stačí sundat brýle a jsou krásné a všichni to vidí - wtf? ()

Radush 

všechny recenze uživatele

Nevermore.. Typický důkaz toho, jak Američani dokážou zničit jeden z nejklasičtějších příběhů. Neříkám, že nápad převést příběh do současnosi je špatný, ale to provedení?!! Herecké výkony jsou naprosto otřesné a celý film je absolutně bez nápadu. Hodnocení * dávám jen kvůli představiteli Darcyho (nebude to tím, že je Brit?). Jane Austen se musí obracet v hrobě.. ()

Lucillle 

všechny recenze uživatele

Postavy a příběh z románu Pýcha a předsudek jsou v tomto filmu převedeny mezi americké studentstvo, hlavně bandu potrhlých holek. Je to spíš jen taková odpočinková komedie, když máte pořádně vymletou hlavu, nečekáte žádný intelektuální požitek, všechny filmy už máte shlédnutý a nemáte peníze na kino. Ale je docela zajímavé zaměřit se na charaktery postav a porovnat je s filmem z roku 2005. Můžete si všimnout víceméně absolutních podobností, což podle mě dokazuje kvality samotného románu, především dokonalého prokrelení postav v této knize. ()

Silencia90 odpad!

všechny recenze uživatele

Kravina! Nikdy bych nečekala, že tohle dokážu říct o Pýše a předsudku, ale co s tím dokázali udělat? Trapnou blbost. Nesympatičtí herci dotvářeli PARODICKY přehnaný jakoby studentsky natočený příběh. Takovéhle zklamání jsem tedy nečekala. Myslela jsem, že to bude fajn romantická teenagerovská komedie z dnešní doby, když už jsem "pěkný romantický film" vypustila už po přečtení obsahu. Ale tohle byla vážně pecka. Dala bych jednu hvězdičku za "snahu", ale.... za co sakra??? Už jen proto, že dokázali pošlapat i takovou klasiku jako je P&P, to musím vyhodit. P.S. Doufám, že se jednou dočkám takového zpracování z dnešní doby, které si představuju. (Vždyť i ta Láska přes internet byla hezčí, a to se zdaleka nedrží předlohy.) ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Tak moderní verze, no, tak co bychom chtěli...Zhlédnuto za 3/4 hodiny. Průběh ještě ušel, ale konec byl konečná... Plusový bod získávají citace knihy mezi střihy. ()

sulda007 

všechny recenze uživatele

No to je blbost! Divný lidi, totální zprznení příběhu jeho převedním do moderního prostředí, co na to říct? ()

pajapal 

všechny recenze uživatele

Hodit pýchu a předsudek do moderního přostředí je asi fajn nápad, ale jeho provedení no....těžko říct jestli by to mohlo dopadnout i hůř.Ale třeba k úklidu jako kulisa se to skouknout dá. ()

Elyurias 

všechny recenze uživatele

Měli by se trochu poučit od Nebezpečných známostí, pokud budou příště chtít převádět klasiku do moderní doby... neříkám že je to ideální, ale alespoň dobře zpracované, narozdíl od této frašky:) ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Mne sa to naopak, celkom pacilo. Co mi vadilo, bola dost dlha doba, kym som sa zorientoval v menach a postavach, ale s tym mam problem vacsinou. Naopak, niektore dialogy boli brilantne, Elizabeth na zjedenie, Darcy perfektny. ()

Lucccy.N 

všechny recenze uživatele

I když je psáno že to má byt romantická komedie , tak mě to přišlo spíše jen jako parodie na Jane Austenovou . Jediné co to má společné s pýchou a předsudkem je pojmenování postav. Pokud by autoři dali jiný název brala bych tento snímek jako film pro náctileté. Děj neodpovídá předloze a chování postav už vůbec ne, pokud chce někdo vidět pýchu a předsudek tak jak byla napsaná ať si pustí 6dílný seriál Pýcha a předsudek z roku 1995 nebo ať si raději přečte knihu. Když jsem si tento film pouštěla myslela jsem že to bude klasický příběh jen zasazený do moderní doby , ale bylo to pro mě velké zklamání dějově i herecky. ()

Reklama

Reklama