Reklama

Reklama

Velká železniční loupež

  • USA The Great Train Robbery (více)

Obsahy(1)

Film, který je považován za vůbec první western, tedy za zakladatele později tolik oblíbeného žánru. Zápletka Velké vlakové loupeže vám jistě bude známa z mnoha a mnoha jiných westernů. Čtveřice banditů nejprve přinutí telegrafistu k poslání zprávy, která zajistí neplánované zastavení vybraného vlaku. Ten poté přepadnou, s lupem prchnou, ale ne na dlouho. Download filmu zde. (HOODY)

(více)

Diskuze

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Já tyto filmy z počátku kinematografie jako takové které pomáhali vytvářet dějiny na filmovém poli působnosti a to téměř ve všech oblastech a směrech vždy hodnotím vysoko.Nezajímá mě ani to jaký byl film po technické,zvukové a jiné stránce.Souhlasím pak určitě s názory uživatelů Véčou a Liborkem.

Uživatel Véča smazal svůj příspěvek.

liborek_

liborek_ (hodnocení, recenze)

Přidávám se k uživateli Véča... Hodnocení od sta je zdůvodněné dost nesmyslně. Není přece možné odsoudit film za to, že ukázal nějakou cestu... Můžem se bavit o tom, jak by to vypadalo, kdyby ten film nevznikl, ale to přece není důvod k tomu, abych tomu dával odpad. Vždyť to je skoro jako potírání cizího názoru a pohledu na vývoj filmu... Kdyby někdo jiný v té době natočil místo Velké železniční loupeže něco jiného a vývoj by se ubíral jiným směrem, taky by si to zasloužilo odpad? Podle téhle logiky by si tedy odpad zasloužil jakýkoli film s nějakým průlomovým prvkem...

Uživatel Véča smazal svůj příspěvek.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Véča: protože ten film třeba ovlivnil úplně celou filmovou kulturu. Kdyby nebyl, třeba půjde úplně jiným směrem. Takže ten film je průkopníkem a my mu jsme za to vděční. Co když jsme ale mohli mít filmy úplně jiné, přišlo by se na něco naprosto odlišného, než máme teď? Je to polemika, jeho názor je zajímavý, jeho odpad je podivuhodný :-)

Uživatel Véča smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama