Reklama

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Reakce diváků na předpremiéře filmu byly podobně vzrušené jako během natáčení: obecenstvo hrozilo tvůrcům a nadávalo jim do komunistů. Situace byla natolik vypjatá, že manažer kina nechtěl bratrům Cormanovým dovolit účastnit se diskuse po filmu. (Komiks)
  • Tvůrci filmu se během natáčení setkali i s výhružkami smrti; reálně hrozilo, že film nebude dotočen. Ke konci natáčení se proto štáb odhlásil z hotelu, natočil poslední záběry s Ku Klux Klanem, sbalil veškerou techniku a ihned z místa natáčení vyrazil na sever. (Komiks)
  • Roger Corman oslovil s námětem různé filmové společnosti, pro které točil, nicméně bez úspěchu. To bylo pro režiséra celkem překvapivé vzhledem k jeho reputaci tvůrce výdělečných snímků. Corman tak snímek koprodukoval se svým bratrem Genem, který kvůli tomu zastavil i dům. Oba bratři vložili do filmu skoro všechny své úspory. (Komiks)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama