Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks som nečítal, vôbec neviem, o čo v ňom ide, ale film má nielen totálne fascinujúcu snovú atmosféru (ako keby ste sa nachádzali v nebi alebo kde), ale tiež výnimočný audiovizuálny vzhľad a úplne šialené nápady (to bola pochvala): nad futuristickým veľkomestom budúcnosti sa vznáša obrovská tajomná lietajúca pyramída, v jej mystickom vnútri bývajú záhadné božstvá so zvieracími hlavami a chlapovi (zasa skvelý Thomas Kretschmann) je na mieste amputovanej nohy nasadená koľajnica... Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158703/Immortel-ad-vitam-100.html ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak bylo to pekné, ale nechápu, proč některé "lidské" postavy nehráli živý herci.....no, srát. Bohužel sem neměl tu čest setkat se s komixovou předlohou, tak nevim, jak moc se filmové zpracování liší....no, srát. Immortel se mi prostě líbil a Horus je velký sympaťák...asi proto, že je to taková (menší) svině ;o) Jo a abych nezapomněl - ten hlen co byl v koupelně by zasloužil Oscara. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je to úplně jako v nějaký řecký tragédii !! Všechny prvky do sebe nakonec pěkně zapadnou.." Silný dojem z druhého celovečeráku jugoslávského režiséra s českou krví naznačuje jeho velký potenciál.. První či druhé Repo ?? Blízká setkání třetího druhu ?? Čtvrtý druh ?? Pátý element ?? Šestý smysl ?? Ten taky jeden nepotřebuje, aby v Prokletí bohů, v téhle Bilalově komiksové adaptaci, odhalil nesmírně inspirativní experiment.. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal úplně náhodou, je škoda, že o něm není nikde slyšet. Jde o vkutku rozkošnou a originální kombinaci hraného a 3D CGI animovaného filmu. Přestože animace se po technické stránce nevyrovnají těm z Pixaru nebo Dreamworks (vlastně vypadají jako z počítačové hry, ale to já nepovažuju za zápor, já počítačové hry miluju:), po umělecké a estetické stránce jsou nesmírně sexy:) Příběh taky není špatný (samozřejmě v rámci žánru comicsu - ten comics bych si teď docela rád přečetl). A navíc ve filmu zaznějí Sigur Rós! Tvůrci filmu zkrátka vědí, jak si získat mé sympatie:-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nudný slátaný scifi, který si hraje na mysteriózní neakční thriller, ale nejde mu to ani trochu a tak ve výsledku se člověk kouká jen na vizuální stránku, která ale objektívně taky neni moc dobrá, obzvlášť postavy jsou na rok 2004 celkem trapný a na francouzskou missku Lindu Hardy v modrým, což neni až zas tak špatná podívání, ale chtělo by to celý podat trochu zábavnějc ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama