Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nevím - možná byly mimo titulky, možná jsem byla mimo já, každopádně mě tenhle film příliš nebavil, nechtělo se mi nad ním přemýšlet. Snad je to dáno tím, že neznám komiksovou předlohu: příběh mě neoslovil a symboliku jsem často nechápala. Audio-vizuální stránka filmu je povedená, jen animace postav je dost plochá, nedetailní, zkrátka velmi slabá i na dobu svého vzniku (možná to měl být záměrný kontrast, aby se živí herci nepletli s těmi 3D vytvořenými:-)). Za odvahu experimentovat hodnotím 55%, jinak mi to opravdu moc nesedlo. Ale někdy si to ještě zkusím zopakovat a předtím si třeba i pročtu komiks, ať nejsem tak mimo:-). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €22,1miliónaTržby Celosvetovo $7,169,000║ v určitom ohľade dobrá práca ale chýba tomu pevnejšia pôda pod nohami, je to len poletovanie z miesta na miesto bez konštruktivnejšieho deja, taktiež nepochopím ten mix hraných ludí s počítačovo animovanými, v tomto vidím také nešťastné zlyhanie, ostatné trikové záležitosti sa dali zniesť mali svoju úroveň aj keď od dokonalosti to bolo daleko /40%/ ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Enki Bilal je vskutku internacionální. Narozen v Bělehradě, otec z Hercegoviny(Jugoslávie) a matka od Karlových Varů( Československo) a od roku 1961 žije ve Francii. Navíc je i autorem předloh(y). Takže Enki Bilal vyda za 2 hvězdičky. Thomas Kretschmann jako Nikopol a Linda Hardy jako Jill za další. Atmosfera za další hvězdu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné v detailech, leč strašlivě nevyvážené v celku. Bilalův film mě přesvědčil některými částmi výtvarného řešení, zejména vizuální stylizace prostředí depresivní cyberpunkové aglomerace je špičková, naproti tomu animace lidí pokulhává a zejména jemnější emoce není schopna vyjádřit vůbec. Živí herci jsou naštěstí jiné kafe, jak rozervanec Nikopol v podání tradičně skvělého Thomase Kretschmanna, tak křehce tajemná Jill Lindy Hardy. Velice nevyrovnaný je scénář, který vznikl dle zjevně mnohem komplexnější komiksové předlohy, z níž však povstává pro nezasvěcené pouze zmatená drť jmen a nikam nevedoucích osudů. Ve filmu se tak příliš dlouho vytváří jakýs takýs nosný příběh a jeho vizualita nedokáže určitou vykořeněnost dialogů i osudů uprostřed nehostinného fikčního světa nahradit. Nelze popřít, že pro osoby znalé komiksu se vše jeví jinak... Ježto se však mezi ně neřadím, musím nutně posuzovat Immortel jako zmatený a místy nudný pokus nové generace, který teprve v závěru dokáže evokovat čitelnou atmosféru a vygenerovat jistý emotivní náboj. Enki Bilal si ukousl velké sousto, přeplnil ho symboly a obrazy, čímž rezignoval na pozornost nezasvěcených. Krom toho však nedokázal jako filmař udržet svoje dílo v koherentním celku, což je chyba těžko svalitelná na předlohu... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle sci-fi me hodne zaujalo. Spis nez akcni sci-fi to je sci-fi drama (i kdyz to zni dost divne), ale nejaka akce se tu taky najde. Pokud ale cekate Matrix budete hodne zklamany. Nejvetsi plus tohohle filmu je vizualni stranka, ta je naprosto bombasticka a i kdyz triky nepatrej mezi spicku, na pohled vypadaj perfektne. Dalsi plus je pribeh, kterej ma sice par logickejch der a par veci si bere z jinejch filmu, ale celkove je docela promakanej (misty zbytecne moc komplikovanej) a hlavne strasne zajimavej. Herci jsou taky docela dobry, ale mohlo jich tu byt vic. Tady bych videl asi jediny minus filmu a to, ze nektery animovany postavy vypadaj dost odflakle. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale i kdyz to neni uplne cistejch 5*, tak je musim dat, protoze tohle sci-fi me fakt dostalo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama