Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásné vizuální řešení (není to sice tak dokonalé jako Final Fantasy, ale pořád je to moc pěkné). Zajímavý příběh, ve kterém se mísí nadržení nazí egyptší bohové, futurističtí lidé a různé zabijácké zrůdy. Má to hodně společného s GITS a GITS 2 (snové sekvence, vřaždy + vyšetřování, budoucnost, krásná hlavní hrdinka,...), ale není to přeplněno různými filozofickými promluvami a citáty filozofů, což je alespoň pro mě klad, protože více vynikne poměrně napínavý a zajímavý příběh. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svět Immortelu v sobě skrývá mnoho zajímavých kulis i životů. Egyptští bohové, korporace Eugenics, podzemní hnutí, tajemná rasa Dayaků, policie - a každá tato součást světa je zastoupena minimálně jednou, ale spíše více postavami. To je poměrně mnoho hráčů na tak malý prostor, který 100 minut nabízí, zvláště je-li touha postavy vylíčit jako skutečné postavy, ne jen jako komixově zjednodušené postavičky, jak je běžné za Velkou louží. Bilal tuhle touhu určitě má, jenže většinu času se lyricky zasnívá nad výtvarnou vypiplaností prostředí a tak diváka s charaktery seznámí nedostatečně. Na druhou stranu se musí nechat, že zprostředkování "úžasu nad budoucím světem" se povedlo. Má velmi příjemný, lehce meditativní, až mystický nádech, což dobře koresponduje se zápletkou a přítomnými bohy. Fabule je velmi jednoduchá, a to u množství vsazených postav nepříjemně zklame. Divákovo poznání fungování světa po skončení filmu je mělké, nicméně svět láká k dalším příběhům, k objevování. Napadlo mě, že se složitějším příběhem by Immortel mohl být velmi slušným seriálem. Jako filmu mu dám jenom silné ***. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, roztřepený příběh - nekonzistentní, ale chytlo mě to (napoprvé) - jestli to uvidím podruhé, asi už budu střízlivější... Mám rád novátorské sci-fi věci... 21.1.06 - hm tak právě naopak, zvyšuju hodnocení, nevím čím to je, ten film má v sobě něco, co mě dostává, 8/10 ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkná adaptace vlastního comicsu - to je značně ulítlé. Vytvořit svět, jeho pravidla, hrany a pak to všechno lehce převrátit. Původní komiks je velmi svěží dílko s nádechem nutného punku a absurdity. Možná je škoda, že vyměnil New York za původní Paříž a nezohlednil lehce lechtivou anarchistickou, politickou taškařici. Jinak jako příběh je to poutavé vyprávění, míchající motivy ze všech tří dílů. Po hudební stránce bez debaty výborné - Sigur rós v komiksáku, to chce určitou třetí kouli... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příběhem a pojetím hodně originální snímek, který na první pohled vypadá jako Pátý element, avšak svou kvalitou za ním silně zaostává. Chvílemi mi to přišlo až příliš zmatené, nepochopil jsem vizuální vyřešení postav a vlastně samotné vizuální efekty také zrovna nepůsobily nejlépe. Zkrátka takový monochromatický snímek laděný do modré, který mohl nabídnout mnohem více, ale prostě mě osobně zklamal. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)
  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)

Reklama

Reklama