Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No u mna su v kategorii zlodejske vykradacske filmy francuzski Specialiste 1985 omnoho vyssie nez tento ciry priemer. Jo, chlapi su s drsni, zeny krasne, len ten scenar je slabeho ducha. A to mi vadi, u Specialistov 1985 som musel uvazovat a rozmyslat, tu nebolo treba, vsetko je vysvetelene po lopate - to teda nemam rad. Navyse priserne dlho trva kym sa nieco rozbehne, Gerard lanvin u Specialistov bol aspon sympatak, coz Ryan O´Neal rozhodne nie je. Potom este ma dorazila ta scena na lodi na mori - tak to bol masaker, cely lup a cely zlodejsky slusny premysleny plan bo lsplachnuty v hajzlu. To, ze sa parkkrat vystrelilo, to ma nechava chladnym - akcia slaba a nedomyslena. Koniec uplne ze mimo : 45 % ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím, já jsem snad viděl jiný film. Koupil jsem si DVD na základě pozitivního ohlasu tady na ČSFD. Koukal jsem na to a velmi, velmi mě to zklamalo. Dobrodružný film bez jediné špetky napětí, všechno v něm jde tak nějak samo od sebe a hlavní postavy mi nejsou sympatické. Je tu pár celkem originálních nápadů, ale většinou hloupých (např. balóny). Efekty jsou spíš k smíchu - např. když vojáci dávkou ze samopalu postřílí skupinku svlečenou do půl těla. Ta popadá, ale nemá na sobě ani škrábnutí. A tak je to tu se vším. Vysypaly se drahokamy za 50 mega do moře? No jo, naštve, ale za minutu už na to zapomeneme. Dávám tomu dvě hvězdičky, jedna je za opičáckého bodyguarda hlavního záporáka, druhá za všechno ostatní úhrnem. Podruhé se na to už ale asi nepodívám. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle jsou turisti z New Yorku. Myslí si, že káva roste v šálcích." V Ekvádoru je hezky, tedy pokud se nezajímáte o financování protivládního hnutí. Mně je celkem jedno jestli tam vládne pravý nebo levý diktátor a dokonce mne ani nezajímá, že tam roste zelené kamení, protože mne zatím ještě baví žít. To pan Wiley to vidí trošku jinak a já musím přiznat, že při pravidelném zásobování smaragdy, kafem a kokou se asi dá "poctivě" vydělat dost dolarů na to, aby s ním velmi příjemná slečna Holbrooková sdílela společný prostor. Já bych na to šel spíše přes nekonečnou sexuální výdrž, ale když je pan Wiley měkkoň, tak to zkouší po svém. To je jeho věc. Já mám toto jihoamerické dobrodružství prostě rád a nikdy nebudu zapomínat na to, že ďábel je zelený. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Kdo se zhlédne, propadne petrolejovému lákadlu, nedělí se o naleziště "kamenných" sazeniček, o klíč ke klíčení sklíček, zvláště pak charakter, který rád chlad brčálových hlubin. Záludně, záhadně zbloudilý, rozezlený vezír (pod)vodnických kulis, který uklouzne po kouzle pikantně peprmintovém, na jevišti lovišť pistáciových očí. Pro nákladný luxus sám. Jak být "v mechu." ()

topi 

všechny recenze uživatele

Málokterý film se může pyšnit takovým dabingem. Všechno stará herecká československá elita (hlavně Josef Kemr)!! Lepší, než originál. S příběhem už to tak valný není, mnohem více se mně film líbil v dětství a pak po tolika letech spíše zklamání. I tak ale některé scény zůstaly navždy v hlavě - postřílení celé expedice na začátku filmu anebo pád z mrakodrapu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)
  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)
  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)

Reklama

Reklama