Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný pohodový film, který mě i po několikerém shlédnutí stále baví. Hlavně perfektní scéna s balńy s nádhernou písničkou mě vždy dostane. V tehdejší době ve vždy vyprodaných sálech naprostá pecka a i dnes se to dá stále shlédnout. Charismatický Omar Sharif (kpt. Nemo, zde Meno, což jistě není náhoda) a půvabná Anne Archer jsou třešničkou na dortu. Vždy mě bylo líto té návnady vypuštěné do moře, ale dodávka dobré kávy z Columbie s malým bonusem to spraví. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Kdo se zhlédne, propadne petrolejovému lákadlu, nedělí se o naleziště "kamenných" sazeniček, o klíč ke klíčení sklíček, zvláště pak charakter, který rád chlad brčálových hlubin. Záludně, záhadně zbloudilý, rozezlený vezír (pod)vodnických kulis, který uklouzne po kouzle pikantně peprmintovém, na jevišti lovišť pistáciových očí. Pro nákladný luxus sám. Jak být "v mechu." ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Šesťákový krvák v pozitivním slova smyslu. Obsahuje všechny důležité přísady, nenudí a když vás v práci naštve šéf nebo učitelka ve škole, odpočinete si při něm. Malému klukovi v mém nitru se to líbí, ale ten dospělý na povrchu neveřícně kouká na nelogičnost a hloupost konání všech postav. Jestliže úspěch loupeže spočívá v tom, že si strážce u scanneru místností čte noviny a nekouká se na obrazovku... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím, já jsem snad viděl jiný film. Koupil jsem si DVD na základě pozitivního ohlasu tady na ČSFD. Koukal jsem na to a velmi, velmi mě to zklamalo. Dobrodružný film bez jediné špetky napětí, všechno v něm jde tak nějak samo od sebe a hlavní postavy mi nejsou sympatické. Je tu pár celkem originálních nápadů, ale většinou hloupých (např. balóny). Efekty jsou spíš k smíchu - např. když vojáci dávkou ze samopalu postřílí skupinku svlečenou do půl těla. Ta popadá, ale nemá na sobě ani škrábnutí. A tak je to tu se vším. Vysypaly se drahokamy za 50 mega do moře? No jo, naštve, ale za minutu už na to zapomeneme. Dávám tomu dvě hvězdičky, jedna je za opičáckého bodyguarda hlavního záporáka, druhá za všechno ostatní úhrnem. Podruhé se na to už ale asi nepodívám. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si říkál jestli ten hlavní hrdina nehrál Barryho Lyndona. Je to samozřejmě on:) Zelený led byl pro mě velice utajeným dílem. Film mě překvapil svým zbytečně velkým hodnocením. Nekonají se zde nějaké úchvatné akční scény a klidně bych jej označil jako nějakou odpověď na Bondovky, s tím že jakákoliv libovolná Bondovka je podstatně lepší. Viděl jsem s perfektním dabingem, který nemá konkurenci : Josef Kemr, Miroslav Moravec, Karel Heřmánek, Petr Oliva a další....40% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)
  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)
  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)

Reklama

Reklama