Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tu je problém nízkeho hodnotenia veľmi zaujímavý. Ide o to, že film má zaujímavý, netradičný nápad, zkrížený s viacerými žánrami a je aj celkom kvalitne a divoko spracovaný, mňa si až tak nezískal. A to mám rád aj horrory, aj netradičné námety a znesiem aj viac nechutností. Je to zaujímavý experiment, dráždiaci viaceré skupiny obyvateľstva a ja som takýmto otvorený. Tak stále nechápem v čom je problém. Aj Byrne bol diabolský. 65%. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé téma, působivý vizuál, dokonalý Byrne a naprosto skvělá druhá půlka filmu. Ale jak já tyhle filmy špatně snáším. ... Metro scéna mi nešla z hlavy pěkně dlouho. A pak taky to vymítání, změny hlasu a aramejština či co hebrejština, to mě nahání husí kůži. Jakmile někdo mluví svahilsky, nebo tak něco, třeba i jen pozpátku, nechávám v noci svítit všechna světla, ne tedy že by to moc pomáhalo: ) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tohle je krásná ukázka toho, jak člověk postupem let mění názor na cokoliv, co viděl v dětství. Se "Stigmaty" jsem měla léta spojenou scénu z metra a růženec na hlavě Arquette. Teď na to pohlížím ale zcela jinak. Vidím tam mnoho nesrovnalostí a hlavně obdivuji herecký výkon Byrne a Arquette. Je to dobré téma, skvělá pochmurná atmosféra, pár děsivých záběrů a hlavně tajemství, které církev nechce vyslat na povrch. Co si ale budu od teď pamatovat z filmu nejvíce: "Ta věc mě zabíjí?" NE, ZABÍJÍ TĚ TEN PUCH V BYTU, JAK HO MÁŠ ZATUCHLÝ Z TOHO, JAK TI TAM VĚČNĚ TEČE Z DEŠTĚ A TO I DO POSTELE A TY TO ŘEŠÍM ZAPÁLENÍM MILIARDY SVÍČEK A HRNKY NA VODU...To je tak stupidní. Jinak samo o sobě je to dobré téma a perfektně zasazené do prostředí, do kterého se to dostalo zcela omylem :) ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Králoství je na nebi (...) Rozštípněte dřevo, já jsem tam. Zvedněte kámen, já jsem tam." V roce 1945 nalezl arabský rolník v polích soubor gnostických spisů. Jejich skutečný původ dodnes zkoumají fundovaní vědci a o pravosti nelze pochybovat. Svitky jsou patrně nejpůvodnějším a nejbližším záznamen slov Ježíše a vzdorují v mnoha částech jednostrannému výkladu současné církve. Vatikán je posléze označuje za apokryfní. Tento film čerpá z námětu "proč" církev toto evangelium odmítá. Odpověď je snadná - podle tohoto evangelia není mezi Bohem a věřícím nic. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najmenší problém tohto filmu je v tom, že výraz „stigmata“ v spisovnom slovenskom jazyku nenájdete ("správne" Stigmy zrejme nášmu zlatému slovenskému distributórovi pripadali hlúpe a tak ich proste nepoužil, amatér). Dosť však bolo kvákania o detailoch. Sústreďme sa radšej na mdlé herecké výkony (len Gabriel Byrne stíha udržiavať divákov záujem... trocha), prekvapivo nudný scenár (ZASA náboženské sprisahania na najvyšších miestach???) a tak nám zostane len striedavo pôsobivá/rušivá "výrazná" audiovizuálna stránka (režisér je bývalý klipár). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Když Frankie diskutuje s knězem o pátém stigmatu, říká, že oštěp v Ježíšově boku je to, co jej zabilo. Ve skutečnosti byl oštěp pravděpodobně použit k tomu, aby se ověřilo, že je Ježíš mrtev. (HappySmile)
  • Evangelium svatého Tomáše je skutečný historický dokument, o kterém někteří věří, že doopravdy tlumočí slova Ježíše jeho stoupencům. Nicméně tento dokument byl napsán v koptštině, starověkém egyptském jazyce založeném na řecké abecedě, ne v aramejštině, jak tvrdí film. (HappySmile)

Reklama

Reklama