foto

Patricia Arquette

  • nar. 8.4.1968 (50 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patricia pochádza z hereckej rodiny - jej starý otec, otec aj traja súrodenci sa venujú rovnakému povolaniu. Vyrastala spolu s dvoma sestrami Alexis, Rosannou a bratom Davidom a kvôli otcovej kariére sa ešte v detskom veku všetci presťahovali do Južnej Kalifornie. Jej cesta za hereckou slávou nebola rýchla ani ľahká. Pracovala v najrozličnejších odvetviach a s herectvom začínala najskôr v množstve nezaujímavých televíznych brakov.

Prielom nastal až v roku 1991, keď si zahrala v televíznom filme Diane Keatonovej DIVOKÝ KVET. Jej výkon bol ocenený televíznym CableAce Award a Patricia sa dostala na obzor. Tak ako väčšina hercov z jej rodiny, aj ona sa cíti lepšie v menších filmoch ako v mainstreamových hollywoodskych trhákoch. Jej filmy sú väčšinou nenápadné, no vo vnútri divoké a je to práve ich zvláštna atmosféra a originalita, ktorá ich napĺňa zvláštnou kreatívnou energiou. Spomeňme len Tarantinovu PRAVDIVÚ ROMANCU (1993), Burtonovho EDA WOODA (1994) alebo Lynchov psycho-thriller LOST HIGHWAY (1996).

V roku 1995 sa Patricia vydala za Nicholasa Caga, s ktorým si neskôr zahrala vo filme Martina Scorseseho DOTYK SMRTI (1999). Jedným z posledných veľkých úspechov bol pre Patriciu krvavý horor STIGMATA (1999), kde vynikajúcim spôsobom stvárnila obyčajné dievča, trpiace stigmamI.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

Filmy

2019 Mystery White Boy
The Bell Jar
Toy Story 4: Příběh hraček
2017 Permanent
2015 The Wannabe
2014 9 Kisses
Chlapectví
Život naruby
2013 The Wait
Vijay and I
2012 Prozření Charlieho Swana III
Skoro dospělá
2008 A Single Woman
2007 Opravdový Jonathan
2006 Fast Food Nation
2003 Abby Singer
Díry
Ďáblíci
2002 Šerif
2001 Slez ze stromu
2000 Malý Nicky - Satan Junior
1999 Počítání mrtvých
Stigmata
1998 Hi-Lo Country
Sbohem lásko
1997 Hlídač mrtvých
Lost Highway
1996 Flirtování s katastrofou
Infinity
Tajný agent
1995 Neznámý Rangún
1994 Betrayed by Love (TV film)
Ed Wood
Svátost manželská
1993 Ethan Frome
Na útěku za průšvihem
Pravdivá romance
1992 Svět Monkeyho Zetterlanda
1991 Dillinger (TV film)
Divoký květ (TV film)
Domenica specialmente, La
Vyvrhel
1990 Girl with the Crazy Brother, The (TV film)
Modlitba bruslařů
1989 Edge, The (TV film)
Strýček Buck
1988 Daleký sever
Time Out
1987 Daddy (TV film)
Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna
Pretty Smart

TV seriály

2019 Odhalení (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2018 Útěk z vězení v Dannemoře (TV seriál)
Part 7 (E07)
Part 6 (E06)
Part 5 (E05)
další epizody (7)
2016 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Legacy (S02E18)
Flash Squad (S02E17)
5 Deadly Sins (S02E16)
další epizody (8)
2015 Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Shades of Grey (S02E10)
iWitness (S02E09)
Python (S02E08)
další epizody (23)
Amyino plodné lůno (TV seriál)
Last F**kable Day (S03E01)
2014 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Kolik? (S05E04)
Co řekl Ježíš (S05E03)
Zlaté dny pro chlapce a děvčata (S05E01)
2013 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Blues na rozloučenou (S04E12)
Přístav milosti (S04E11)
White Horse Pike (S04E10)
další epizody (7)
2012 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dreams Deferred (S14E09)
2011 Médium (TV seriál)
Me Without You (S07E13)
Labor Pains (S07E12)
Only Half Lucky (S07E11)
2010 Médium (TV seriál)
Blood on the Tracks (S07E10)
The People in Your Neighborhood (S07E09)
Smoke Damage (S07E08)
další epizody (22)
2009 Médium (TV seriál)
You Give Me Fever (S06E10)
The Future's So Bright (S06E09)
Once in a Lifetime (S06E08)
další epizody (29)
2008 Médium (TV seriál)
Drowned World (S04E16)
Being Joey Carmichael (S04E15)
Car Trouble (S04E14)
další epizody (16)
2007 Médium (TV seriál)
Everything Comes to a Head (S03E22)
Heads Will Roll (S03E21)
Head Games (S03E20)
další epizody (16)
2006 Médium (TV seriál)
Profiles in Terror (S03E06)
Ghost in the Machine (S03E05)
Blood Relation (S03E04)
další epizody (18)
2005 Médium (TV seriál)
The Reckoning (S02E10)
Still Life (S02E09)
Too Close to Call (S02E08)
další epizody (26)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1990 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Four-Sided Triangle (S02E09)

Dokumentární

2018 Survivors Guide to Prison
2017 Waves for Water
2016 Equal Means Equal
Richard Linklater: Snění je osud
2008 Speechless (TV film)
2007 Alexis Arquette: She's My Brother
2003 Intimate Portrait: Rosanna Arquette (TV film)
The Work of Director Michel Gondry (video kompilace)
2002 Searching for Debra Winger
2001 Adam Sandler Goes to Hell
1999 Divine Rites: The Story of Stigmata (TV film)
The Directors (TV seriál)
1998 Divas Live: An Honors Concert for VH1 Save the Children (koncert)
Junket Whore
1997 Pretty as a Picture: The Art of David Lynch (TV film)

TV pořady

2019 The 76th Annual Golden Globe Awards (TV pořad)
2018 The 70th Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 87. Annual Academy Awards (TV pořad)
The 21st Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2015 (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 68. Annual Academy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2006 Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (hudební videoklip)
1987 Dokken - Dream Warriors (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

2009 Médium (TV seriál)
The First Bite Is the Deepest (S05E17)
A Person of Interest (S05E03)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(197)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace