Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Wally 

všechny recenze uživatele

G. Byrne a P. Arquette jsou v tomto filmu k sežrání a i když je to již nějaká doba, co jsem na tento film koukal, pamatuji si, že jsem byl z tohoto filmu unešený. Tento film má náboj a napětí, že by se dalo krájet...do toho skvělá hudba, která tento film posouvá zase o kousek výš. Podařený kousek.... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Devádesátkový kousek, který se dá tak nějak z větší míry předvídat, tudíž v podstatě čekáte jen jestli bude moment překvapení. Je to velice čistokrevně průměrný kousek, protože jeho, v té době nejspíš velice avant-gardní, způsoby střihu a kamery jsou dneska spíš rušivým elementem, který byl tomu příběhu převážně vadou na kráse. Patricia se mi tam ale hodila skvěle, prostředí bylo svým způsobem taky zajímavé, akorát ty "vize" a nejrůznější záchvaty a hororové momenty byly zkrátka moc old-school. Ještě že se tvůrci posnažili ke konci tlačit na pilu a nechyběla tudíž ani hororovější akce. Jako dohnaný rest slušné. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mysterióznní thriller, který spíš než zpracováním vyniká zásadní myšlenkou, a který způsobil ve své době poprask rouhačskou teorií o evangeliu, které napsal sám Ježíš a které popírá podstatu novodobého křesťanství. Celkem by mě zajímalo, jak se k podobně pojatým tezím stavějí lidé z druhé strany barikády ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnuté, leč žádné zásadní nebo zapamatování hodné dílo to také určitě není. Formálně odzbrojující - vizuální stránka je nádherná a některé obrázky by se mohly vystřihnout a z fleku vystavit v národní galerii, avšak emocionálně plochý recyklát tisíce a jednoho motivu z řad satanské tématiky, které už mohou výrazněji oslovit pouze v případě bezchybné souhry všech filmařských složek nebo drtivě navozené atmosféry v autenticky synchronizovaném příběhu - ani jedno se zde však nekonalo... 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Efektivní videoklipová režie nedokáže udělat efektní hororovou show. Jde jen o takový soukromý hororový lap dance s druhořadým hereckým obsazením, které hraje tak, jak se od něj očekává. Kdo chce být vystrašen, klidně může být, pokud to režisérovi Wainwrigtovi bude žrát. On to možná s tou svojí videoklipovitostí zahnal až moc do poutavého vizuálu a občas mu uteklo, že divák by ještě potřeboval stejně tak poutavý děj s nějakým vrcholem. Ten ve filmu zcela chybí a nepoměr je na filmu postupem času znát. Film zpočátku si dovedně a tajemně vyhrává s tématem v hororech nepříliš často propíraným a sice stigmaty, krvavými ránami na rukou a nohou jako symboly ukřižování, které se prý skutečně objevují u hluboce věřících lidí. Film má slabinu v tom, že dostatečně neumí tohle téma zpracovat, aby se divák necítil o něco ochuzen. Efektní obrázky jsou moc fajn, atmosféra hororu se taky dostavuje, ale právě nějaká vrcholná scéna nepřišla, ačkoliv pro tohle neobvyklé satanské téma už v hororu hned tak "opáčko" nehrozí. Mohlo to být ještě působivější, jde to vesměs nereálnou cestou, i když se snaží o uvěřitelnost seč satanské síly velí a vesměs na jedno podívání je to více než ucházející. 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Postava Patricie Arquette se jmenuje Frankie (zkrácenina od Frances), což má být odkaz na svatého Františka z Assisi, který (jak bylo řečeno i ve filmu) byl prvním člověkem, na kterém se objevila stigmata. (HappySmile)
  • Když otec Kiernan (Gabriel Byrne) vstoupí do vatikánské pracovny, aby si převzal nový úkol, můžeme za ním slyšet kardinála Housemana (Jonathan Pryce) mluvit italsky s nějakým knězem. Překlad: "Ujišťuji vás, že nic z toho nikdy neopustí tento pokoj." (HappySmile)

Reklama

Reklama