Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil být kontroverzní. Člověk čeká, co z toho vypadne a ona z toho ve finále je nudná konspirace o tom, jak církev tají fakta (páni, to jsem teda vůbec ještě nikde neviděl...) a to o nějakém tajném evangeliu. Ono je ale taky zajímavé, že ten film působí jako béčko, ale zároveň chce sdělit nějaké poselství a sám ten film neví, čím by chtěl být radši. Když si tu člověk přečte komentáře, půlka to bere jako jedno a druhá půlka jako to druhé. A v tom mi to právě přijde neuspořádané. Navíc tomu chybí i nějaká pořádná atmosféra a děsivé to není ani náhodou. 2* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku se potvrdilo to, co jsem si myslel - Stigmata mají pro horor dosti nevděčný námět. Holce se objevují krvavé Kristovy rány ... a co jako, divákovi to může být úplně jedno, strach to v něm určitě nevyvolá. Proto film v druhé polovině použije i nějaké vymítačské a konspirační prvky, což jsem s vděkem kvitoval. Nic extra, ale neurazí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Království Boží je v Tobě a všude kolem Tebe. Nikoliv v budovách ze dřeva a kamene. Rozštípni kus dřeva, já tam budu. Nadzvedni kámen.… PŘÍBĚH:***když dostane Frankie růženec z Belo Quinta, začnou se dít věci. Je to vlažné, sice ne nudné, ale žádné závratné tempo. Biblický horor, církev tají známá fakta – keci, keci, keci./ NAPĚTÍ:**výskyt stigmat, záhadná zjevení, církevní symboly – to má být hlavním tahákem příběhu. A když P.Arquette začne mluvit jako Ježíš, je to sice zajímavé, ale mráz po zádech neběhá. Něco se děje jen když se objevují ,,rány“. Trvá to však chvíli a není to nic objevného, šokujícího ani strašidelného. Nic, co by jsme si měli pamatovat celý život. ()

Schizeus 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po shlédnutí Stigmat jsem plný rozporuplných pocitů a náladou k diskutování o onom ožehavém tématu církve. Jsem fanouškem takovýchto filmů, takže hodnotím kladně. Velice mě zaujala zvuková, hudební stopa, která opravdu dokonale vytváří děsivou atmosféru. Co se počinu pana Wainwrighta týče, nenechal mě unudit se k smrti, některými scénami jsem byl až mile překvapen, některé mě naopak překvapily negativně a Stigmata doporučuji jako zpříjemnění deštivých večerů ve dvou... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Celkom netradičný film zo sveta cirkvi a tak je miestami pútavý a pôsobivý. Začalo to, že hlavná postava začala mať na tele rany, ktoré sa objavujú na miestach zodpovedajúcich ranám ukrižovania  Ježiša, ale nezostalo to len pri tom. Išlo to cez konšpiračné teórie a sprisahania až po exorcizmus. Niekomu sa zdala jedna téma malo a tak tam hodil zo všetkého niečo. Preto je v tom trocha miš- maš, ale dá sa z toho celkom v pohode vyjsť, keď film sledujete a nerobíte viac činností na raz. Čo mi najviac na filme vadilo bola dosť hnusná kamera, vo viacerých záberoch ako keby strácala pojem, že aký to, že film naozaj točí. Veľakrát sa mi stalo, že som toho moc nevidel kvôli protivnému strihu. Herci boli úžasný a celková pointa sa tiež vydarila. Slabé 4*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Uvažovalo se o názvu St. Frances of Pittsburgh (Svatá Františka z Pittsburghu). (HappySmile)
  • Když otec Kiernan (Gabriel Byrne) vstoupí do vatikánské pracovny, aby si převzal nový úkol, můžeme za ním slyšet kardinála Housemana (Jonathan Pryce) mluvit italsky s nějakým knězem. Překlad: "Ujišťuji vás, že nic z toho nikdy neopustí tento pokoj." (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno