Reklama

Reklama

Devdas

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Již popáté zfilmovaná sága o muži jménem Devdas (Shah Rukh Khan), který miloval svou dětskou lásku, Paro (Aishwarya Rai), nemohl si ji však vzít kvůli odporu své rodiny, jemuž se slabošsky nedokázal vzepřít. Poté, co je Paro provdána za jiného, nachází útěchu v alkoholu a náručí kurtizány Chandramukhi (Madhuri Dixit). Snímek je výjimečný zejména po vizuální stránce a detailně propracovanou choreografií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasicky indicky velkolepé, i když se ve skutečnosti jedná vlastně o dramatickou romanci. Je to také velmi rozmáchlé, protože film má tři hodiny. Herecky je to skvěle obsazené, choreografie je úchvatná a navíc je to i vizuálně krásně kýčovité. Jenže všechno tohle nějak vedlo k tomu, že film je dobrý, ale nakonec ne výjimečný. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Vo svete plnom nadhernych farieb, hudby a tanca sa odohrava jednoduchy avsak posobivy pribeh o vrucnej laske, ktorej osud do cesty stavia prekazky. Klasicka, mnohokrat videna formulka, avsak pocas tych troch hodin sa toho udeje naozaj vela, charaktery sa vyvijaju ( Shahrukh Khan je naozaj skvely) a bombasticka vyprava dava filmu nedostiznu plastickost a hlbku. Pri tanecnych cislach sa mi zastavoval dych nad ich choreografiou, strihom a vizualnou stylizaciou. Celkovo vizual je skutocna pochutka a pri predstave ako komplikovane to vsetko muselo vznikat sa mi toci hlava. Tri hodiny utiekli ako voda a uz sa tesim na dalsi indicky hudobny film. (8.8/10) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výkladní skříň bollywoodského filmu. Dějové zvraty tak přepálené, že veškerá západní romantická klasika (např. Romeo a Julie) proti tomu působí jako běžné historky ze života. Herci přehrávají jako v němém filmu. Ale na výpravě a kostýmech se nešetřilo, taneční choreografie muzikálových čísel je naprosto vynikající a celé je to odvyprávěno tak svižně, že mě opravdu překvapil pohled na hodinky. Na tříhodinový film to uteklo jako voda. Nejvíce mě zaujaly ty muzikálové prvky, které z toho příběhu trčí snad méně, než je zvykem u drtivé většiny západních muzikálů. Pokud máte Bollywood rádi, klidně si přidejte i tu poslední hvězdičku. Pokud to chcete brát jako běžné romantické drama, tak mé hodnocení vydělte dvěma. Ale u málokteré západní romance se budete tak dobře bavit! ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Devdas je veľmi ospevovaný film, nie neprávom, kĺbi v sebe mnohé klasické prvky, trochu mi pripomína diela anglických klasikov. Je nádherný, teatrálny, veľkolepo natočený, úžasne obsadený, oplakala som ho, ale v princípe postavu Devdasa neznášam, pretože je to strašný slaboch a to je jedna z mála vecí, ktoré ťažko odpúšťam a predýchavam ako v živote tak vo filme.Síce je na tom jeho slabošstve postavený celý príbeh a bez neho by nebol, ale... ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě film dost iritoval svou stylizovaností. V roli hlavního hrdiny bych si také uměla představit někoho jiného než Shahrukha Khana, který má skoro ve všech filmech, které jsem s ním zatím měla možnost vidět, stále ten samý výraz, jako by hrál ve všech filmech jen sám sebe. Zato herecký koncert představitelky Paro a taktéž představitelky Chandramukhi stál opravdu za podívanou včetně tanečních palácových scén ve "skvostném bordelu" vypracovaných do nejmenšího detailu. Celkově výprava a kamera celého filmu jsou opravdu velmi zdařilé. Horší už je to trochu s nazvučením filmu. Asi nejlepší scénou pro mě je tanec dvou žen milujících stejného muže a jejich vzájemná blízkost navzdory kastovním předsudkům... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (20)

  • Obydlí Paro z křehkého obarveného skla bylo postaveno od listopadu do června - v bezpečí, v době bez monzunů, předpokládal Bhansali. Samozřejmě, že mu předpověď nevyšla, během této doby byly čtyři průtrže mračen, takže se vše muselo znovu a znovu rekonstruovat. (NinadeL)
  • Obyčejně se na film spotřebují dva až tři generátory, ale na tento jich bylo zapotřebí 42, což způsobilo paniku mezi svatebčany v Mumbaji. Na film se spotřebovalo 2500 světel, které obsluhovalo 700 osvětlovačů a nepočítaně dalších pomocníků. Bhansaliho rozpočet naprosto pokořil Zamindar Bhuvan při svých návrzích paláce haveli. (NinadeL)

Reklama

Reklama