Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takové hodně mdlé a ošizené erotično. Podle názvu filmu a hereckých jmen Richard Gere a Kim Basinger jsem si představovala mnohem víc vášně a mrazivější příběh. Takhle z toho nejlépe vychází tajemně svůdná Uma Thurman a to je na takový thriller s hvězdným obsazením a sexuálním podtextem přece jen málo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Silné herecké obsazení, Basinger, Gere, Thurman a Roberts, ale film se ani s nimi nedostane přes výraznější průměr. Zavítáme do San Franciska, kde svoji praxi vykonává úspěšný psychiatr, který se seznámí s atraktivní Heather, se kterou naváže intimní vztah, když její mladší sestru léčí z depresivních stavů. Vyskytne se problém. Heather je vdaná za násilnického manžela a psychiatrovi-šukálistovi přislíbí, že se ho zbaví, ale už mu neřekne, že mu dá činkou do hlavy a tím ho usmrtí. A pak se rozjede kolotoč lží a intrik, do kterých nebohý psychiatr spadne, když začne své milence věřit. Heather je soudem osvobozena pro nepříčetnost a umístěna do psychiatrické léčebny na pozorování. A pak psychiatr začne litovat, že raději nenechal ptáčka zpěváčka v gatích. Jo, blondýny nejsou zrovna hodné holky, když jde o velké prachy, a tahle to na něho dokonale ušila. Jeho otisky jsou na vražedném nástroji, ve hře je milionová pojistka mrtvého manžela a Heather unikne z léčebny. Psychiatr to má spočítané. Děj jsem popsal, jak nejlépe to šlo, ale mně to všechno přišlo takové průměrné, i když režie dokázala vykouzlit někdy až velmi temnou atmosféru. Film jako by měl na víc, ale nedokázal to dostatečně podat. Napětí ne a ne se dostavit. Pak neobvyklé finále v majáku a převládal takový ten pocit, že to bylo sice dobře rozehrané, ale konec taky mohli vymyslet lepší. Thriller bez napětí, tak by se dal charakterizovat tenhle film, ale dobré nápady a herce má. 60% ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl filmů mám moc ráda. Trochu mi to připomíná ty přehnané "filmy", které běží v televizi v jiných filmech. Krásné ženy, drsní muži, hodní muži, přítmí drahých restaurací, bouře, silný déšť a narušená konstrukce mé nejoblíbenější stavby na světě, kterou je maják. To všechno s příměsí erotiky, napětí, šílenství, přičemž hudba se stupňuje a napětí eskaluje jako ve starých Hitchcockových filmech. Zřejmě se u něj inspirovali. Neříkám, že to vyzní nějak úžasně uvěřitelně. Právě naopak, je to prostě taková strašidelná pohádka. Mě prostě dostává rozbouřené moře, silné světlo majáku, hustý déšť a vražedná atmosféra. Ráda se na tenhle film podívám a přiznám, že se u něj často směju. Je to prostě přehnané, ale krásné. Jinak tedy dabing je také docela "strašidelnej"! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nebýt opravdu příšerného dabingu, který mě deptal od začátku až dokonce, tak by to byla poměrně slušná zábava. Originální příběh, napínavý děj a dobré herecké obsazení. Richard Gere a Kim Basinger se k sobě perfektně hodili a nebudeme zastírat, že se k sobě měli i po natáčení... A Uma Thurman snímku dodává takovou tajemnou atmosféru, stejně jako lehce perverzní Eric Roberts. Co víc si může divák thrilleru přát? Já v tomto případě asi trochu víc energie a nápadu. Bylo to takové studené. Ale pro diváka jedinečná možnost vidět Kim v roli záporačky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prošel jsem si etické principy Lékařské asociace. Dokonce ani speciální poznámky pro psychiatry neříkají nic o vyspání se sestrou pacientky." Jenže kdo je tady pacientka, kdo vrah a kdo namyšlený idiot? Ono se to všechno samozřejmě vyřeší. Nicméně žádná velká zábava to není, ale "nemocné" holky mají parametry, kterým je snadné podlehnout, advokát O´Brien umí jedinečně pracovat s pravdou a vlastně mě chvílemi bavil i neprofesionálně nadržený doktor Barr. Jen ten thriller nebyl moc dramatický, romantický ani erotický, což je škoda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Toto bol druhý film za približne päť rokov, kde herečka Kim Basinger stvárnila postavu, ktorá po požití alkoholu prešla dramatickou zmenou osobnosti. Prvým filmom bola komédia Schôdzka naslepo (1987). (Arsenal83)

Reklama

Reklama