Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

Falko 

všechny recenze uživatele

Prehnane monotonne, dialogove, nudne a to mam thrillery velmi rad. Neskor to uz zacalo byt zaujimave, ale tento film uz nikdy viac nechcem vidiet. Vzdy ma tento film nejakym sposobom uspi, preto som znizil hodnotenie na 2 hviezdicky... 28.12.2009 ______ Richard Gere - (Dr. Isaac Barr) +++ Kim Basinger - (Heather Evans) +++ Uma Thurman - (Diana Baylor) +++ Eric Roberts - (Jimmy Evans) +++ Keith David - (Detektív Huggins) +++ Paul Guilfoyle - (Mike O´Brien) +++ Robert Harper - (Alan Lowenthal) +++ Agustin Rodriguez - (Pepe Carrero) +++ Produkcia: Richard Gere +++ Hudba: George Fenton +++ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi nám bolo jedno, že nejaký film parazitoval na niečom, čo sa presadilo, ono tento štýl filmov bol skôr trend, aby som zase Mrazivú vášeň zbytočne nezhadzoval ako určitú variáciu na Basic instinct. Vtedy ma to bavilo, pripadalo mi to napínavé, len neviem, či to bolo vekom, alebo či sa všetky tieto kvázi prekvapivé a kvázi na druhú psychologické trilery páčili ľubovolnému divákovi. U mňa na rovnakej úrovni, ako napríklad V moci posadnutosti, už len tie názvy sú zameniteľné. Z nostalgie za tri. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Zdá sa, že Satan a ja máme veľa spoločného.“ Po kontroverznom kriminálnom sexuálnom trháku Paula Verhoevena ZÁKLADNÝ INŠTINKT sa vyrojili konkurenčné napodobeniny (ZMYSELNÁ ORCHIDEA 2, OSUDOVÁ PRÍŤAŽLIVOSŤ, ŠKANDALÓZNE ODHALENIE, NIEKTO SA POZERÁ). Vrátane MRAZIVEJ ZVRHLOSTI, ktorá sa síce snaží o atmosféru a herecké výkony, ale nič z toho sa jej akosi nedarí (Richard Gere nie je žiadny práve dvakrát skvelý dramatický herec, Uma Thurmanová detto, Eric Roberts trojnásobne). Najhoršie je, že ak budete čakať erotiku, budete sklamaní, pretože „nič mimoriadne“ sa nekoná. Kim Basingerová patrí k mála kladov nudne prekombinovaného pseudo erotického trileru. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

To je zase jednou téma: "Patologická intoxikace"! Anebo že by ta životní pojistka? . . . A ejhle je sestřičky... ;-] . . . Lilie prý symbolizují čistotu, karafiáty sexuální touhu... A fialky? No - buď touhu ženy být znásilněna - nebo - jen fialky... ;o) . . . Čtyři miliony dolarů jsou čtyři miliony a tohle je žánrově dobrý, takový patologicky rutinní hw thriller. Vskutku dobrý! Dokonce i většinou sladký Richard G. a k neuvěření i většinou tupý Eric R. jsou dobří... Za tři. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem dobrý, stejně tak i zápletka (jakkoliv je neoriginální - něco podobného jsme mohli vidět např. ve filmu Prvotní strach, kde rovněž hrál vedlejší postavu Richard Gere). Ale právě v hereckém obsazení je problém. Obě ženské představitelky jsou dobré, ale Gere hraje jako ponocný, což je docela problém. Částečně i proto pak snímek sklouzává do obyčejného průměru. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Těsně před nehodou má Heather (Kim Basinger) na rukách rukavice. Záběr po nehodě však ukazuje, že na rukou rukavice nemá. (Terva)
  • Pôvodný scenár bol zasadený do New Yorku, ale bol zmenený kvôli prebiehajúcemu štrajku odborov. San Francisco bolo vybrané kvôli jeho „charakteru“ a ikonickým lokalitám. (Arsenal83)

Reklama

Reklama